Anunțul APIA: ”Pregătim eșantioanele de control”

de | 17.07.2023 09:33 | Știri, Economic, Național

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că pregătesc eșantioanele de control, în vederea parcurgerii tuturor etapelor procedurale până la pregătirea plăților aferente Campaniei 2023. Totodată, APIA precizează că în perioada 16 octombrie 2022 – 14 iulie 2023 au fost autorizate la plată 3 miliarde euro aferente Campaniei 2022.

”Pentru a veni în sprijinul fermierilor nostri, săpămâna care tocmai s-a încheiat am dat startul eliberării adeverințelor pentru crescătorii de animale care doresc să acceseze credite bancare”, transmit cei de la APIA. Astfel, pot beneficia de adeverințe beneficiarii intervențiilor în sectorul zootehnic, gestionate de APIA:

  • PD-21 Sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte.
  • PD-22 Sprijin cuplat pentru venit – carne vită.
  • PD-23 Sprijin cuplat pentru venit – bivolițe de lapte.
  • PD-24 Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine.
  • PD-25 Sprijin cuplat pentru venit pentru viermii de mătase.

Au fost autorizate la plată 3 miliarde euro aferente Campaniei 2022

Dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%, reamintesc cei de la APIA care îi mai roagă pe fermieri ”să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare în ceea ce privește costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților propria”.

APIA anunță că a autorizat în continuare plățile aferente cererilor depuse în Campania 2022, astfel că în perioada 16 octombrie 2022 – 14 iulie 2023 au fost autorizate la plată 3 miliarde euro aferente Campaniei 2022. ”Pregătim eșantioanele de control, în vederea parcurgerii tuturor etapelor procedurale până la pregătirea plăților aferente Campaniei 2023”, au mai transmis cei de la APIA în mesajul publicat duminică pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto: agrofertisol.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Legea a fost promulgată. Credite preferențiale pentru studenți și tinerele familii!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: APIA