anchetaonline.ro

Anunțul Guvernului: Românii cu zboruri Blue Air vor ajunge acasă cu TAROM

de | 06.09.2022 21:37 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

În această seară, Guvernul României a organizat o ședință de urgență la Palatul Victoria pentru a găsi o soluție pentru rezolvarea crizei generată de anularea zborurilor Blue Air.

La întâlnire au participat premierul României, Nicolae Ciucă, ministrul mediului, ministrul transporturilor și alți oficiali.

În urma ședinței, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că românii care sunt blocați pe aeroporturi în alte țări vor fi aduși în România cu aeronavele Tarom. Înainte de acest lucru, va fi făcută o centralizare a românilor aflați în străinătate. În acest sens, purtătorul de cuvânt al executivului a spus că va fi deschis un call center și a fost anunțat numărul de telefon la care cetățenii pot suna.

Pot să vă anunț că în această seară a fost activat un număr unic al call center-ului gestionat de ministerul Afacerilor Externe. Este un număr la care cetățenii aflați pe aeroporturi din afara ţării noastre pot semnala prezența şi pot solicita asistenţă consulară şi, de asemenea, pot solicita sprijin pentru a ajunge acasă.

Pasagerii pot solicita ajutor la secțiile consulare ale României, dar și la numărul 0040751084537 din cadrul call centrului MAE.

După ce vor fi centralizate datele, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru ca românii de peste graniță să ajungă în siguranță acasă”, a declarat Dan Cărbunaru.

Amintim că marți după-amiază, compania Blue Air a anunțat că suspendă toate zborurile până la data de 12 septembrie, după ce conturile i-au fost blocate.

Reprezentanții companiei susțin că blocarea conturilor a venit după declarațiile președintelui ANPC, care ar fi instigat oamenii să nu mai cumpere bilete Blue Air, ceea ce ar fi generat o multitudine de probleme pentru companie, inclusiv „ pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete”.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Nicolae Ciucă despre zborurile suspendate de Blue Air: „Nu putem lăsa românii să aştepte în aeroporturi”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Guvernul României | Tarom