Anunțul Ministrului Muncii: „Salariul minim crește din ianurie 2023”

de | 11.10.2022 08:35 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat asigurări că salariul minim pe economie va crește, începând din ianuarie 2023, urmând să ajungă la 3.000 de lei.

Mărirea salariului este motivată de contextul economic și social dificil pe care românii îl traversează, potrivit ministrului.

De asemenea, Marius Budăi a declarat că vor fi luate anumite măsuri care să sprijine atât angajatorii, cât și salariații, având în vedere criza economică.

Ținând cont de contextul economic și social dificil pe care îl traversăm cu toții, Guvernul analizează intens variante de soluții care ar putea să vină în sprijinul lucrătorilor, dar și al angajatorilor, astfel încât impactul crizei economice să fie cât mai mic.

Majorarea salariului minim la 3.000 de lei, începând cu luna ianuarie a anului viitor, modernizarea sistemului de protecție socială, de îmbunătățire a capacității de coordonare a măsurilor luate, dar și a intervenției directe asupra cauzelor de transmitere a sărăciei sunt lucruri care ne preocupă și care trebuie analizate cu partenerii sociali”, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi, pe pagina de Facebook.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Putere sporită pentru polițiștii locali! Ce sancțiuni vor da aceștia

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: