anchetaonline.ro

Polițe RCA pentru trotinetele electrice! Va fi obligatoriu!

de | 11.10.2022 08:01 | Știri, După locație, După subiect, Național, Politic

Conform unei Directive Europene, vor fi făcute modificări majore în ceea ce privește realizarea polițelor RCA. Aceste reguli, vor fi valabile și în România, cel mai probabil din anul 2024, potrivit Directivei.

Modificările prevăd ca fiecare utilizator de trotinete electrice să dețină RCA. Dacă trotineta este închiriată, responsabilitatea încheierii asigurării va fi a firmei.

Astfel, cei care vor fi implicați în evenimente rutiere soldate cu pagube din cauza unui deținător de trotinetă, vor primi despăgubiri.

Potrivit economica.net, autoritățile din România au în vedere realizarea unui draft de act normativ care urmează să preia prevederile Directivei.

Foto ITnewz.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Indicele ROBOR este în creștere!

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: