anchetaonline.ro

Apă Canal 2000 SA: „Protejați contoarele de apă împotriva înghețului”

de | 25.11.2022 16:20 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle, Pitești

Având în vedere că am intrat în sezonul rece, societatea Apă Canal 2000 SA informează beneficiarii cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia pentru a proteja instalațiile de alimentare cu apă, dar și pentru a evita apariția problemelor legate de înghețul lor.

Astfel, utilizatorilor le este reamintit faptul că au obligația de a asigura protecția și integritatea fizică a contorului de apă, a vanelor ce echipează branşamentul şi a căminului aferent.

În cazul funcţionării anormale în condiţii de îngheţ, reparaţiile şi/sau înlocuirea contorului sunt efectuate de Operator pe cheltuiala exclusivă a utilizatorului.”, transmite Apă Canal 2000 SA.

De asemenea, pentru a fi evitată disfuncționalitatea apometrului, societatea recomandă să fie protejate contoarele de apă cu materiale termoizolante care se înfăşoară în jurul conductei de branşament şi în jurul apometrului lăsând liber cadranul pentru a putea fi citi indexul consumului de apă, iar pacul de protecţie al căminului de branşament trebuie să fie bine închis şi protejat.

apa canal

Important: Verificaţi periodic starea căminului de apometru!

Dacă aceste măsuri nu sunt luate, există riscul ca apa care trece prin contoare să înghețe, mai ales în timpul nopții, atunci când consumul este redus, iar viteza de trecere a apei este mai mică. Mai mult, acest lucru poate duce și la deteriorarea apometrelor, iar repararea sau schimbarea lor se va face din buzunarul utilizatorilor.

În situaţia în care apometrul a îngheţat, nu se foloseşte flacără deschisă şi nu se toarnă apă fierbinte peste acesta.

Atenţie! Înainte de sosirea gerului, trebuie verificate şi conductele de apă, precum şi robineţii montaţi pe instalaţie, în vederea depistării pierderilor de apă care ar putea duce la îngheţarea conductelor.

Problemele legate de îngheţul apometrelor, precum şi disfuncţionalităţile în alimentarea cu apă şi canalizarea apelor uzate pot fi semnalate la dispeceratul societăţii Apă Canal 2000, telefon 0248 223 237”,transmite societatea Apă Canal 200 SA.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Se oprește apa în Bascov! Ce zone sunt vizate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: