anchetaonline.ro

„Cartea Neagră” a fost lansată de USR! Un raport al eșecului Guvernului!

de | 25.11.2022 16:46 | Știri, Național, Politic

USR a lansat astăzi, vineri, 25 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, Cartea Neagră a guvernării PSD-PNL. Astfel, aceasta este un raport în care este prezentat eșecul Guvernului după 1 an de mandat.

Conform comunicatului de presă, românii trăiesc mai rău decât cu un an în urmă, din cauza PSD-PNL.

Potrivit sursei citate, atingem un nou record al scumpirilor din ultimii 19 ani. Curentul, gazele și încălzirea s-au scumpit cu un procent de 32%, pâinea cu 27%, laptele cu 28%, iar zahărul cu peste 60%. Totodată, ratele băncilor s-au majorat de patru ori. O astfel de inflație nu a mai avut loc în România din 2004.

Deciziile inepte prin care Guvernul a încercat să controleze piața de energie au făcut ca România să aibă printre cele mai mari prețuri la energie pentru populație din Europa (locul 10, cf Eurostat). Guvernul Ciucă a ales cea mai proastă formă de intervenție – compensare și plafonare, fără să reducă taxele din energie – de aceea prețurile au continuat să crească și bugetul public a fost făcut praf.”, informează comunicatul de presă.

Se subliniază, de asemenea, și lipsa unor spitale noi, ale legilor educației sau autostrăzi.

Ministrul Rafila nu a reușit încă să aleagă 25 de spitale care să fie modernizate din PNRR și să comunice lista către Comisia Europeană, deși termenul limită era finalul lunii septembrie”, mai scrie în sursa citată.

Avem o guvernare care duce România în groapă. O spun cifrele oficiale. Cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani. Avem o inflație galopantă de peste 15%. Avem rate duble la bănci pentru români. Inflația este o taxă ascunsă, pe care cu toții o plătim când mergem la cumpărături, o taxă care a ajutat Guvernul să aibă încasări uriașe. 73% din banii plătiți de noi toți în plus la facturile de energie au ajuns în bugetul statului. Acest guvern a eșuat, trebuie să plece!”, precizează Narcis Mircescu, președintele USR Argeș.

Tragem un semnal de alarmă la 1 an de guvernare PSD-PNL. Avem o oportunitate unică, avem pe masă foarte mulți bani europeni din PNRR, tot ceea ce ar trebui să facă PSD și PNL ar trebui să pună la muncă. Însă tot ce fac de un an de zile a fost să își angajeze oamenii la stat, să se mufeze la banii publici.

Pensiile speciale sunt o rușine, numai că în PSD și PNL e plin de speciali și se protejează unii pe alții. Avem proiect de tăiere a pensiilor speciale pentru parlamentari, blocat de PSD și PNL încă din 6 mai. E un abuz fără precedent. Avem un proiect de abrogare a pensiilor speciale ale primarilor și președinților de Consilii Județene, blocat în continuare la Senat de cele două partide la guvernare. Tăiați pensiile speciale”, informează Ionuț Moșteanu, deputat USR de Argeș.

Cartea Neagră a guvernării PSD-PNL se poate găsi aici: https://www.usr.ro/wp-content/uploads/2022/11/USR_CARTEA-NEAGRA-A-GUVERNARII_Online.pdf

 

Sursa Foto G4Media.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșean de 70 de ani- păcălit să cumpere bijuterii! L-au mințit că sunt din aur

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: