Argeș: Artificii și petarde, în valoare de 90.000 de lei, ridicate de polițiști

de | 06.01.2023 13:16 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Polițiștii argeșeni au desfășurat în perioada 21 noiembrie 2022-4 ianuarie 2023 acțiunea „FOC DE ARTIFICII”, verificând legalitatea acțiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

Au fost verificate 36 de societăți comerciale de către polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, împreună cu polițiștii serviciilor de investigare a criminalității economice și polițiștii de ordine publică.

Dintre acestea, trei vindeau oamenilor articole pirotehnice care, în mod normal, sunt utilizate de către pirotehniști, iar una dintre societăți comercializa articole pirotehnice neinscripționate.

Totodată, polițiștii au aplicat 21 de amenzi, în valoare totală de 12.700 de lei, iar 20 de dosare penale cu fost întocmite, conform Legii 126/1995, cu 22 de persoane implicate, cu 30% mai multe dosare față de acțiunea Foc de Artificii de anul trecut.

Agenții de poliție au ridicat aproximativ 2.000 de kg de articole pirotehnice, în valoare totală de aproximativ 90.000 lei.

Obiectivele urmărite în cadrul acestor activități au fost:

– conștientizarea pericolelor în cazul utilizării necorespunzătoare a articolelor pirotehnice, sens în care comercianții autorizați au fost îndrumați să responsabilizeze adulții în privința utilizării directe de către minori a articolelor pirotehnice;
– combaterea oferirii către publicul larg a articolelor destinate utilizării de către pirotehnicieni, utilizarea acestora în condiții improprii și de către persoane necalificate având un potențial ridicat de provocare a unor leziuni și a unor pagube materiale”, precizează IPJ Argeș.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Tânărul accidentat la Bascov se zbate între viață și moarte! Chiar acum este operat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: