anchetaonline.ro

Argeș: Cod portocaliu de inundații și viituri

de | 23.08.2022 22:11 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

O nouă avertizare cod portocaliu de inundații și viituri a fost emisă, marți seara, de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Sunt vizate râuri din județele Argeș și Dâmbovița. De asemenea, un cod galben a fost emis pentru râuri din judeţele Mureş, Cluj, Sibiu şi Alba. Ambele avertizări sunt valabile până la ora 24:00.

Astfel, în urma precipitațiilor se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Argeş – bazin superior, Dâmboviţa – bazin superior, judeţele Argeş şi Dâmboviţa.

Potrivit INHGA, pot apărea fenomene hidrologice periculoase cu intensitate mai ridicată pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Vâlsan, Râul Doamnei.

Foto descriptiv Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ITM Argeș: Amenzi de până la 20.000 de lei pentru neacordarea liberelor legale

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Sibiu