ARGEȘ: Controale ITM la firmele de exploatare forestieră

de | 06.12.2023 08:35 | Județean, Economic

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a desfășurat în perioada octombrie – noiembrie 2023 o acțiune de verificare a respectării modului de utilizare a echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor de exploatare în parchetele forestiere, inclusiv la transportul tehnologic al masei lemnoase pe drumurile forestiere.

WhatsApp Image 2023 12 05 at 12.12.35 - ARGEȘ: Controale ITM la firmele de exploatare forestieră

Foto: ITM Argeș

Obiectivele acțiunii

Potrivit ITM Argeș, această acțiune a avut ca scop creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi lucrătorilor din domeniul de activitate exploatare forestieră în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă şi luarea tuturor măsurilor necesare în vederea prevenirii accidentelor de muncă.

Un alt obiectiv a fost diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii care efectuează activităţi de exploatare forestieră, precum şi activităţi de transport tehnologic al masei lemnoase pe drumurile forestiere;

De semenea, acțiunea a avut ca scop și eliminarea neconformităţilor constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în activităţile specifice ale societăţilor comerciale din domeniul exploatărilor forestiere.

Controale ITM la firmele de exploatare forestieră

În domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii ITM au făcut 13 controale, fiind aplicate 115 sancțiuni contravenționale, dintre care șase amenzi în valoare de 40.500 de lei.

Potrivit ITM au fost constatate deficiențe privind neasigurarea efectuării controlului medical periodic și la angajare, neasigurarea organizării activității de acordare a primului ajutor, neasigurarea exploatării fără pericole a instalațiilor de ridicat, neasigurarea echipamentului individual de protecție, dar și lipsa autorizării ISCIR a echipamentelor de muncă.

Foto: ITM Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un bărbat a murit pe loc, în urma unui accident rutier pe DN 1!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ITM Arges