ARGEȘ! Copil de 4 ani mort, după ce medicii i-au administrat medicamente cu efect sedativ-hipnotic-analgezice

de | 30.12.2022 13:35 | Știri, După locație, Eveniment

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești au finalizat, în cursul zilei de 29 decembrie, cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Un copil de numai 4 ani s-a stins din viață, în ziua de 12 februarie 2020, după ce, acestuia i-au fost administrate, în ziua de 10 februarie 2020, substanțe medicamentoase cu efect sedativ-hipnotic-analgezice.

Ele i-au fost administrate, de către medici, în vederea efectuării unei intervenții medicale stomatologice. Mai mult, unitatea nu era autorizată în vederea efectuării procedurii de analgosedare, precum și fără a deține instrumentar medical minim necesar pentru monitorizare și resuscitare, conform normelor de specialitate.

La finalizarea cercetărilor, a fost dispusă trimiterea în judecată a trei bărbați, dar și a persoanei juridice – societatea comercială în cauză. Este vorba despre un cadru medical de 41 de ani și despre doi administratori ai societății comerciale în cadrul căreia a avut loc evenimentul, ambii în vârstă de 46 de ani.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată față de cele trei persoane fizice și față de persoana juridică.

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cadou de sărbători pentru deputatul Bălășoiu: dosarul de viol a fost clasat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: