Verificări IPJ privind comercializarea articolelor pirotehnice! Mai mulți argeșeni depistați!

de | 30.12.2022 14:23 | Știri, Curtea de Argeș, Eveniment, Județean

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş au desfășurat, în cursul zilei de 29 decembrie, în contextul acțiunii ,,Foc de Artificii 2022-2023”, activități punctuale de prevenire și combatere a deținerii și comercializării, fără drept, a articolelor pirotehnice, pe raza de competență.

Astfel, în urma celor constatate, au fost retrase de la vânzare și confiscate articole pirotehnice cântărind aproximativ 150 de kg, fiind întocmite două dosare penale și aplicate trei sancțiuni contravenționale conform Legii 126/1995R.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Curtea de Argeș, a fost depistat în zona Pieței Ivancea, pe str. Valea Iașului, în timp ce oferea spre comercializare, către publicul larg, 5 baterii de artificii din categoria F2.

Un alt bărbat de 33 de ani din același municipiu a fost depistat în zona Complexului Vidraru, pe str. Negru Vodă din Municipiul Curtea de Argeș, în timp ce oferea spre comercializare, către publicul larg, 6 baterii de artificii din categoria F2.

În ambele situații articolele pirotehnice au fost confiscate, iar ca urmare a celor constatate, au fost întocmite dosare penale.

Totodată, în urma verificărilor pe care polițiștii le-au efectuat la mai multe societăți, au fost identificate articole pirotehnice expuse spre vânzare, ce nu aveau aplicate etichete în limba română, la punctele de lucru a trei societăți.
Ca urmare a celor constatate, polițiștii au dispus retragerea de la comercializare și confiscarea a 77 cutii cu petarde și vulcani de artificii, din categoriile 1 și P1, în cantitate totală de aproximativ 70 de kg, și au aplicat un număr de 3 sancțiuni contravenționale cu avertisment conform Legii 126/1995 R.”,
anunță IPJ Argeș.

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ARGEȘ! Copil de 4 ani mort, după ce medicii i-au administrat medicamente cu efect sedativ-hipnotic-analgezice

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: