Argeș: Dosar penal pentru un bărbat de 61 de ani care și-a însușit banii pierduți de un argeșean!

de | 28.02.2024 17:21 | Știri, Eveniment

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au finalizat, în cursul zilei de 27 februarie, cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, privind săvârșirea infracțiunii de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare în posesia făptuitorului, conform art. 243 din Codul Penal.

Astfel, se pare că un bărbat din comuna Hârsești  a sesizat, în cursul zilei de 8 ianuarie, polițiștii cu privire la pierderea unei sume de 400 de lei. Acesta a declarat că i-a pierdut, cel mai probabil, într-un magazin de pe raza comunei Stolnici.

Din cercetăril s-a stabilit că suma de bani ar fi fost însușită de un bărbat de 61 de ani, însoțit de un minor de 7 ani, din județul Olt.

În urma activităților, prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei vătămate, între părți intervenind împăcarea.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere corespunzătoare.

Aspecte legale:

Din punct de vedere legal, însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune.
Deși condițiile materiale precare pot duce la tentații, dezvoltarea unui spirit civic stă la baza unei societăți civilizate. Găsirea unui bun pierdut poate fi utilă și pentru educarea celor mici, întrucât un comportament responsabil din punct de vedere social trebuie să facă parte din educația transmisă viitorilor adulți și, totodată, este la îndemâna oricui.”, a transmis IPJ Argeș.

Sursă foto:telegrafonline.ro/ descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Acțiuni de prevenire pentru șoferii ce tranzitează municipiul Pitești! Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: