Guvernul a aprobat. Ministerul Muncii: În septembrie 2024 se vor plăti pensiile recalculate

de | 28.02.2024 17:19 | Național, Economic

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță că Guvernul a aprobat Normele de aplicare a Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, respectând astfel ”angajamentele față de pensionari”.

Hotărârea Guvernului privind Normele de aplicare a Legii nr. 360/2023 a fost aprobată în ședința de astăzi a Executivului. Normele fac parte din proiectul amplu asumat de Guvernul României de a recalcula toate pensiile din sistemul public în spiritul echității, contributivității și stabilității în muncă.

Sursă foto: Facebnook Ministerul Muncii.

”Unul dintre elementele fundamentale ale normelor de aplicare este acela că nicio pensie nu scade ca efect al noii legi. Astfel, după ce în ianuarie 2024 pensiile tuturor românilor au fost majorate cu 13,8%, în septembrie 2024 se vor plăti pensiile recalculate. Important de reținut este faptul că este pentru prima dată când în același an au loc și o majorare a pensiilor, și o recalculare a acestora” se arată în informarea publicată pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii.

”Reforma sistemului de pensii asigură sustenabilitatea și aduce echitate pentru pensionari și viitorii pensionari. Pentru muncă egală și contribuții egale, pensia va fi egală. Stabilirea și recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii prin aplicarea formulei prevăzute de noua Lege a pensiilor are drept rezultat corectarea inechităților din sistemul public de pensii”, a declarat, potrivit informării publicate, Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

”Nicio pensie nu scade ca efect al noii legi”

Totodată, potrivit informării publicate pe pagina de Facebook a Guvernului, premierul Marcel Ciolacu, a precizat: ”Am aprobat normele de aplicare a legii pensiilor pe baza cărora recalculăm pensiile din sistemul public. Un element fundamental al acestor norme este că nicio pensie nu scade ca efect al noii legi. Dimpotrivă, creștem pensiile românilor în mod echitabil și de această dată pe merit. Am majorat cu 13,8% pensiile în ianuarie, iar începând cu septembrie 2024 plătim pensiile recalculate”.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Ministerul Muncii.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ion Mînzînă: S-a semnat contractul pentru modernizarea Transfăgărășanului!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole