Argeș: Este COD PORTOCALIU de ninsori și viscol!

de | 27.01.2023 10:12 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean, Lifestyle, Național

Argeș: Este COD PORTOCALIU de ninsori și viscol!

Noi avertizări meteorologice au fost emise de Administrația Națională de Meteorologie, în această dimineață.

Potrivit reprezentanților ANM, în județele Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș va ninge abundent (35…50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent.

harta anm - Argeș: Este COD PORTOCALIU de ninsori și viscol!

Foto Meteo Romania

De asemenea, vântul va avea intensificări puternice, cu viteze în general de 55…65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Totodată, a fost emis și un cod galben de ninsori. Este vorba de Capitala țării și 25 de județe, vizate de avertizare Cod galben de ninsoare, viscol şi intensificări ale vântului.

Sub cod galben de vreme rea sunt următoarele județe: Tulcea, Constanţa, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Giurgiu, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.

Avertizarea meteo este valabilă de astăzi, de la ora 10:00, urmând să iasă din vigoare pe 29 ianuarie, la ora 10:00.

În acest context, ISU Argeș transmite o serie de recomandări cetățenilor:

❗❗RECOMANDĂRI❗❗
❗Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
❗Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
❗Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
❗ În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu traversați râurile prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro”, transmite ISU Argeș.

Foto Realitatea.net

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Zăpada a venit cu blocaje! Două TIR-uri au derapat pe DN 7

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie | ANM

Ultimele articole