Polițiștii argeșeni continuă acțiunile pentru combaterea delictelor silvice

de | 19.02.2024 23:11 | Județean, Eveniment

Lemn confiscat și amenzi de 10.000 de lei în domeniul silvic!

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, au acționat în zona de competență pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei, pentru nereguli constatate la regimul silvic. Totodată, a fost dispusă măsura confiscării cantității totale de 6,85 metri cubi de material lemnos, pentru care nu a putut fi justificată proveniența legală.

Printre cei sancționați se află și un bărbat de 39 de ani, din Berevoești, care transporta material lemnos, cu o autoutilitară, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului de material lemnos.

El a fost oprit în trafic de polițiștii Secției de Poliție Rurală Schitu Golești, iar cu ajutorul unui specialist silvic, oamenii legii au constatat că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 2,1 mc de material lemnos, de esență fag.

În urma celor constatate, bărbatul din Berevoești s-a ales cu o amendă în valoare de 1.000 de lei, dar și cu lemnul confiscat.

Ca urmare a abaterii constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat
reprezentanților Ocolului Silvic Aninoasa.”, transmite IPJ Argeș

De asemenea, polițiștii și specialiștii silvici au efectuat verificări privind încălcarea normelor specifice de către transportatori de material lemnos, și au depistat patru persoane fizice, neautorizate ca transportator profesionist de material lemnos, care au depășit limita de 20 mc pe an calendaristic, permisă de normele legale.

Potrivit IPJ Argeș, în cursul anului trecut, cei patru bărbați au efectuat 110 transporturi de materiale lemnoase, fără proveniență legală, depășind cu volumul de 20 mc/an calendaristic.

În urma celor constatate, bărbații au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, fiecare. Totodată, ei s-au ales și cu lemnul confiscat.

De asemenea, a fost luată măsura complementară a confiscării valorice a cantității totale de 104,35 m.c. de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 43.000 de lei.”, transmite IPJ Argeș

Foto descriptiv Monitorul de Vrancea

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Pitești: Accident rutier între două autoturisme

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole