ARGEȘ. Lista activităților cultural–artistice programate astăzi, 23 ianuarie

de | 23.01.2024 08:50 | Județean, Cultură

  • Activități cultural–artistice în Argeș!
Astăzi, 23 ianuarie la ora 11.00, la Muzeul Golești, va avea loc “Aniversarea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859-24 ianuarie 2024)”.
Activitățile programate sunt:
➢ Cuvântări despre Unirea Principatelor Române, susținute de specialiști și invitați de la:
  • Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești;
  • Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Basarab I” Pitești;
  • Cercul Militar Pitești;
  • Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Pitești;
  • Cadre didactice din Argeș;
muzeul Golești
Muzeul Golești.
  • Momente artistice susținute de Corul Veteranilor „Mihai Viteazul” Pitești.
  • Hora Unirii în curtea conacului Golești.
  • În cadrul evenimentului, Muzeul Golești va organiza, la sediul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești, expoziția „GENERAȚIA PAȘOPTISTĂ ȘI UNIREA DE LA 1859”.
biblioteca judeteana
Totodată la ora 11.00, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș organizează la Liceul Teoretic Costești activitatea cultural-educativă SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ ÎN PERIOADA MICII UNIRI, desfășurată în cadrul Proiectului BiblioCultura (realizat în parteneriat cu Liceul Teoretic Costești).
Activitatea este dedicată Zilei Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

Muzeul Judetean Arges

De la ora 13.00 Muzeul Județean Argeș organizează simpozionul „24 Ianuarie 1859-Unirea Principatelor Române”.
La ora 16.30 la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”, Sala Tinerilor, va avea loc activitatea cultural-educativă MICA UNIRE – PRIMUL PAS SPRE ROMÂNIA, desfășurată în cadrul Proiectului Biblioclubul curioșilor, având ca public-țintă elevi cu vârstele cuprinse între 9 – 11 ani.
CC Pitești
De asemenea trebuie amintită și prelegerea cu tema „Mihai Eminescu, Poetul cu Ochii de Stele și Inima Plină de Dor”, în cadrul proiectului sub genericul „Mari Iubiri ale Literaturii Universale”, coordonat de poeta și profesoara de limba și literatura română/engleză Raluca Hana Sandu, având-o invitată pe traducătoarea și profesoara de limba arabă/germană Etuș Ciomoș, marți, 23 ianuarie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Acest eveniment este organizat de Centrul Cultural Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș