anchetaonline.ro

ISU Argeș: Misiune sprijin Republica Turcia – ZIUA 1

de | 07.02.2023 08:35 | Știri, Eveniment, Județean

Echipa de sprijin din România a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia.

Aceasta este formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD și personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari.

isu arges - ISU Argeș: Misiune sprijin Republica Turcia - ZIUA 1

Aceasta este prima zonă pe care autoritățile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD, cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România.”, anunță ISU Argeș.

Salvatorii români au început să construiască baza de operații și se pregătesc pentru primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin.

isu argess - ISU Argeș: Misiune sprijin Republica Turcia - ZIUA 1

Totodată, în această dimineață, înainte de a începe deplasarea către locația bazei de operații stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofițer și 2 subofițeri cu 2 câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaștere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidențială afectată de cutremur.

Reamintim faptul că salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.”, mai transmite ISU Argeș.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș: Incendiu devastator la o cabană! A fost complet înghițită de flăcări!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: