ARGEȘ: O nouă avertizare meteo emisă de ANM

de | 19.02.2023 10:48 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle, Național

ARGEȘ: O nouă avertizare meteo emisă de ANM

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizarea meteorologică emisă zilele trecute, care viza fenomene precum intensificări ale vântului.

În perioada 19 februarie, ora 11 – 22 februarie, ora 08, este în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului la munte, la altitudini mai mari de 1500 m. Conform meteorologilor, pe parcursul zilei de duminică, la altitudini sub 1700 m vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie și prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.

De asemenea, de astăzi, de la ora 11:00 și până la data de 22 februarie, ora 02:00, este în vigoare un cod portocaliu de intensificări ale vântului și viscol puternic, fiind afectată și zona de munte a Argeșului.

La altitudini de peste 1700 m vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…130 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate redusă semnificativ.
Pe parcursul zilei de duminică și în noaptea de duminică spre luni vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și prin acumulare cantitățile vor depăși 20…25 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă”, transmite ANM.

De asemenea, în intervalul 19 februarie, ora 11 – 20 februarie, ora 20:00, un cod galben vizează și zona Transilvaniei, local, dar și vestul și sud-vestul Olteniei. Aici vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55…65 km/h și mai ales în zona județelor Brașov și Covasna 75…85 km/h.

Totodată, meteorologiii atrag atenția că vântul se va intensifica, de marți, în cea mai mare parte a țării.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeș: Cerere în căsătorie cu ambulanța (VIDEO)

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM

Ultimele articole