Argeș: Șoferi beți și fără permis, depistați de polițiști în trafic

de | 21.01.2024 20:45 | Județean, Eveniment

În ultimele 48 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

În urma acțiunilor, polițiștii rutieri au aplicat 538 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 127.000 de lei, au reținut 31de permise de conducere și au retras 30 de certificate de înmatriculare.

Conducea fără drept

Printre cei care au încălcat legea se află și o femeie de 34 de ani, din județul Vâlcea. Deși avea permisul de conducere suspendat, tânăra s-a urcat la volan și a plecat la plimbare cu mașina. Însă cursa i-a fost întreruptă de polițiștii argeșeni.

Femeia a fost tras pe dreapta pe autoturism pe str. Justiției din municipiul Pitești, pentru un control de rutină. În urma verificărilor, polițiștii argeșeni au constatat că tânăra figurează cu dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Conducea sub influența alcoolului

Cu dosar penal s-a ales și un bărbat de 39 de ani, din Lerești, după ce a fost prins de polițiști în timp ce conducea beat.

El a fost depistat pe str. General Vasile Milea, de pe raza localității de domiciliu,, când a fost oprit pentru control.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, iar în urma testării a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care tânărul a fost dus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pentru fapta sa, argeșeanul s-a ales cu dosar penal, iar dreptul de a conduce i-a fost suspendat.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Contrabanda cu ţigări, principala infracţiune la frontierele României

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: