Gripa a făcut o nouă victimă. Un copil în vârstă de numai 4 ani a murit la spital

de | 21.01.2024 22:00 | Național, Eveniment

Gripa face o nouă victimă în rândul copiilor, în acest sezon. Un băiețel de doar patru ani a fost ucis de gripă. Este al doilea deces înregistrat printre minori.

Băiețelul din localitatea Târgu Trotuș a ajuns în stare gravă la spital, duminică dimineața. Cu toate eforturile depuse de medici, micuțul nu a mai putut fi salvat.

Potrivit unupetrotus.ro, băiețelul se simțea rău de câteva zile, iar astăzi starea lui s-a agravat. Speriați, părinții au decis îl aducă la Spitalul „Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești. Micuțul a ajuns la spital în stare gravă, cu febră mare și convulsii.

Copilul a ajuns la Urgenţe la ora 07.00, în stop cardio-respirator. A fost intubat, medicii au urmat întreg protocolul de resuscitare, dar manevrele s-au dovedit a fi ineficiente, iar la ora 08.15 s-a declarat decesul”, a transmis dr. Ana Maria Băncescu – șef Compartiment Primiri Urgențe (CPU) Spital Onești,

În acest context, specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de cazuri de gripă.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Bacău, în săptămâna 8 – 14 ianuarie, la nivelul județului s-au înregistrat 455 de cazuri de gripă, cu aproape 200 mai multe față de săptămâna trecută.

Cele mai multe sunt înregistrate la grupa de vârstă 15 – 49 de ani, respectiv 70 de cazuri, apoi la persoane de peste 65 de ani, 58 de cazuri.

O fetiță de 4 ani din Prahova a murit din cauza gripei

Amintim că un alt deces a fost înregistrat în rândul copiilor, la finalul săptămânii trecute. O fetiță de 4 ani, din județul Prahova, și-a pierdut viața din cauza gripei. La fel ca în situația din Bacău, copila a fost adusă la spital mult prea târziu.

Cum se transmite virusul

Medicii avertizează că se confruntă cu tot mai multe cazuri de infecții respiratorii și sfătuiesc părinții să evite colectivitatea în această perioadă, iar în cazul în care observă vreo agravare a gripei, să meargă de urgență la spital.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, virusul gripal se transmite prin picăturile răspândite în aer de o persoană infectată în momentul în care strănută sau tușește.

Gripa poate fi luată și prin contact indirect cu persoana bolnavă. Dacă, de exemplu, atingem o suprafață contaminată și nu ne spălăm pe mâini, cel mai probabil ne vom îmbolnăvi.

foto descriptiv Shutterstock

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș: Șoferi beți și fără permis, depistați de polițiști în trafic

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bacău