Contrabanda cu ţigări, principala infracţiune la frontierele României

de | 21.01.2024 19:34 | Național, Eveniment

Contrabanda cu produse din tutun reprezintă principala activitate infracţională prezentă la frontierele României, transmite Poliţia Română.

Traficul ilegal cu ţigări  se menţine la un nivel ridicat la frontierele României, traficanţii mizând pe „profitul” impresionant pe care îl pot obţine din comercializarea „la negru” atât pe pieţele de desfacere din ţara noastră, cât şi din Occident.

Contrabanda cu produse din tutun reprezintă principala activitate infracţională prezentă la frontierele României, de aceea activitățile desfășurate de Poliția Română pentru combaterea contrabandei cu tutun și produse din tutun au fost abordate prioritar, fiind dispuse măsuri specifice cu caracter permanent adaptate specificului fiecărei unități administrative teritoriale, în cooperare cu celelalte unități și instituții cu atribuții în domeniu.”, transmite Poliţia Română.

Astfel, în anul 2023 au fost deschise 421 de dosare penale în care sunt cercetate 676 de persoane.

Potrivit Poliției Române, în urma activităţilor efectuate, au fost descoperite 43.318.831 de ţigarete şi 37.698,73 kilograme de tutun, fiind aplicate 1.317 amenzi, în valoare de 7.898.011 lei.

Sursă foto: Poliția Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș: Atenție, șoferi! Se circulă în condiții de ceață

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția Română

Ultimele articole