(VIDEO) Argeș : 30 de zile de arest pentru șoferul drogat care a plecat târâș cu un polițist muscelean

de | 11.03.2024 09:05 | Județean, Eveniment, Importante

Informații noi 12:00

Tânărul de 20 de ani din satul Mățău, comuna Mioarele, Florin Sebastian Matei, care a fost la un pas de a omorî un polițist rutier argeșean, a fost dus astăzi în fața instanței, iar magistrații Tribunalului Argeș au decis arestarea acestuia pentru 30 zile. El a ajuns în spatele gratiilor pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, în forma tentativei la omor, conducere fără drept și conducere sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.

În temeiul art. 226 alin. 1 C.proc.pen., admite propunerea nr.457/101/P/2024 formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. În temeiul art. 226 alin. 1 şi 2 C.proc.pen. rap. la art. 223 alin.2 C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului MATEI FLORIN SEBASTIAN pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.03.2024 şi până la data de 09.04.2024, inclusiv. În temeiul art.275 alin.6 C.proc.pen., onorariul apărătorului din oficiu, av. Popescu Giorgiana Mădălina, în cuantum de 340 de lei conform împuternicirii avoca?iale nr.1335/11.03.2024, se suportă din fondurile MJ. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu dreptul de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare/comunicare. Pronunţată în camera de consiliu la data de 11.03.2024, ora 11,53 , la Tribunalul Argeş – Secţia penală.”, se arată în minuta instanței

Știrea inițială

Șoferul de 20 de ani care sâmbătă noaptea a fost la un pas de a provoca o tragedie, după ce a plecat târâș cu un polițist muscelean, a fost reținut pentru 24 de ore.

Ultraj în forma tentativei la omor, conducere fără drept și conducere sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, acestea sunt acuzațiile care i se aduc tânărului  de 20 de ani din comuna Mioarele.

Reamintim faptul că, incidentul grav a avut loc în noaptea de 09 spre 10 martie.

În jurul orei 04:30, tânărul conducea cu viteză excesivă pe DN 73, în localitatea Stâlpeni, fiind înregistrat de radar cu 141 de km/h (cu 91 peste limită). A fost oprit, i s-a dat amendă și i s-a reținut permisul pentru 120 de zile. Polițiștii au vrut să-l testeze pentru substanțe psihoactive, moment în care a devenit recalcitrant și a fugit cu mașina, prinzând mâna unuia dintre agenți între geam și portieră, plecând cu el târâș pe o distanţă de 1,1, kilometri. Tânărul conducea cu o viteză de 60-70 km/h.

Polițistul a reușit să se elibereze și a tras trei focuri în pneul autoturismului. Șoferul a fost imobilizat, testat și a reieșit prezența a trei substanțe psihoactive. Ulterior, tânărul de 20 de ani a fost dus la o unitate medicală, pentru a i se recolta sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor interzise.

Mai multe informații despre incidentul grav care putea avea un final tragic, cum a fost cazul accidentului de la 2 Mai, găsiți AICI.

În urma evenimentului a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, iar tânărul a fost reținut.

Astăzi, el va fi dus în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Foto Facebook Sebi Matei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(Video) Accidentul săptămânii! Trei oameni au murit după ce un camion a căzut de pe un pod

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DN 73