anchetaonline.ro

O argeșeancă și-a dat în judecată fiica pentru avere și a câștigat!

de | 07.02.2023 10:33 | Știri, Eveniment, Județean

O argeșeancă în vârstă de 79 de ani, și-a dat în judecată atât fiica, cât și pe soțul acesteia, cerând anularea contractului prin care femeia le-a vândut celor doi o casă, cu clauză de întreținere, pentru că nu au avut grijă de ea, potrivit adevarul.ro.

Astfel, mama fetei le-a vândut în anul 2008 o casă cu patru camere, mai multe anexe și un teren de 1.000 de metri pătrați pentru prețul de 8.500 de lei. Cei trei căzuseră de comun acord la o înțelegere care prevedea ca fiica și ginerele să aibă grijă de femeie.

Nemulțumirea femeii se arată în procesul de la Judecătoria Pitești, ea precizând că după încheierea contractului, fiica și ginerele au vizitat-o doar o dată în decursul unui an, ducându-i câteva fructe.

Argeșeanca a mai precizat că de atunci, cei doi au vizitat-o doar o dată pe an, iar atunci „în mare grabă, plecând de la domiciliul acesteia cu diverse alimente, produse alimentare (conserve, carne de pui crescut în curte, legume, fructe, etc.)”.

Chiar mama se ducea să își viziteze fiica, știind că este bolnavă, cu mașina unui vecin. Femeia a spus că ea era cea care îi aducea alimente fiicei sale. Pe de altă parte, de bătrână a avut grijă fiul acesteia și familia lui care locuiesc în aceeași curte, dar într-o clădire separată.

Picătura care a umplut paharul a fost când cei doi chiar au întrebat-o supăraţi de ce cheltuie pensia și nu le dă și lor o parte din ea.

În schimb, fiica și ginerele femeii au susținut chiar că „reclamanta este cea care a început a avea un comportament neadecvat, înţelegând a refuza în mod sistematic prestaţia întreţinerii, susţinând că nu mai doreşte continuarea contractului, că regretă nespus de mult că a încheiat cu aceştia contractul în discuţie.’’

Ba mai mult de atât, aceștia au precizat „chiar au fost daţi afară din imobil când au dorit să o viziteze pe reclamantă, pentru a-i oferi bunuri sau alimente, sau pentru a-i putea acorda întreţinere”.

Cu toate acestea, judecătorii i-au dat dreptate femeii de 79 de ani și au dispus anularea contractului de vânzare-cumpărare, cu obligația restituirii către ginere și fiică a sumei de 8.500 de lei.

Din depoziţiile martorilor audiaţi în cauză rezultă că reclamanta îşi procură singură alimente, medicamente, îşi face curăţenie, îşi cumpără lemne, îşi spală rufele şi îşi achită taxele. Rezultă aşadar că pârâţii nu şi-au îndeplinit obligaţiile pe care şi le-au asumat la încheierea contractului, ei fiind mai degrabă sprijiniţi cu alimente şi chiar financiar de către reclamantă”, se arată în sentința Judecătoriei Pitești, conform sursei citate.

 

Foto descriptiv.

Sursa Foto gazetadecluj.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a decretat doliu național timp de 7 zile în Turcia!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: