Argeșeni amendați de jandarmi pentru transport de material lemnos fără acte

de | 28.02.2024 12:01 | Județean, Eveniment

Jandarmii argeșeni au continuat acțiunile de verificare în domeniul protecției fondului forestier național și au depistat în ziua de 27 februarie, două persoane care transportau material lemnos fără documente legale, încălcând astfel prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. ArgeȘenii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 1.000 lei fiecare.

Amenzile au fost aplicate în cadrul unei acțiuni în colaborare cu Ocolul Silvic Păpușa Rucăr, pe raza comunelor Berevoești și Valea Mare Pravăț, totodată fiind confiscată cantitatea de 0,700 mc material lemnos.

IJJ Argeș informează că de la începutul acestui an și până în prezent, jandarmii argeșeni au desfășurat mai multe acțiuni în domeniul protecției fondului forestier național, aplicând un număr total de 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 82.500 lei. Totodată a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie reprezentanților Ocoalelor Silvice, cantitatea de 173,64 mc de material lemnos.

Controalele vor continua.

Jandarmeria Argeș atrage atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, întrucât astfel de acţiuni şi controale se vor desfășura şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele legale”, transmit reprezentanții IJJ Argeș. 

 

Foto: IJJ Argeș

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pensiune din Dâmbovicioara amendată și închisă de inspectorii de prevenire argeșeni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: