Argeșeni prinși transportând mai multe lemne decât erau trecute în acte

de | 08.04.2024 15:45 | Județean, Eveniment

În weekend-ul ce tocmai a trecut, echipe formate din polițiști argeșeni și specialiști silvici au acționat pentru combaterea delictelor silvice pe raza județului Argeș.

În timpul acțiunilor, au fost depistați 9 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 66 de ani, care transportau material lemnos cu căruțe sau autoutilitare, fără a deține documente care să ateste proveniența acestuia, sau cu documente care justificau doar parțial încărcătura din mijloacele de transport.

Pentru abaterile constatate, oamenii legii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.000 de lei, și au confiscat cantitatea de aproximativ 9 metri cubi de material lemnos.

Nu s-au oprit la timp din încărcat

Printre cei amendați se află și un bărbat de 45 de ani, din comuna Pietroșani, care, pe 6 aprilie, în jurul orei 05:00, conducea o autoutilitară, pe DN 73, pe raza comunei Micești, cu care transporta material lemnos.

Argeșeanul le-a prezentat oamenilor legii actele, pentru control, prin care justifica o cantitate de 6,654 m.c. material lemnos prelucrat – cherestea rășinoase.

Întrucât au rezultat suspiciuni cu privire la neconcordanța dintre documentele prezentate și cantitatea ce se găsea în mijlocul de transport, oamenii legii au cerut ajutorul unui specialist silvic.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că în mijlocul de transport se găsea o cantitate mai mare cu 3,13 m.c., față de ceea ce era înscris în avizul de însoțire.

Cu ocazia verificărilor, conducătorul mijlocului de transport a prezentat un document de însoțire prin care justifica o cantitate de 6,654 m.c. material lemnos prelucrat – cherestea rășinoase.
Ca urmare a supiciunilor cu privire la neconcordanța dintre documentele prezentate și cantitatea ce se găsea în mijlocul de transport, cu sprijinul unui specialist silvic, a fost inventariat materialul lemnos, stabilindu-se că în mijlocul de transport se găsea volumul suplimentar de 3,13 m.c., peste ceea ce era înscris în avizul de însoțire.”, transmite IPJ Argeș

În urma celor constatate, bărbatul din Pietroșani s-a ales cu o amendă în valoare de 4.000 de lei, dar și cu lemnul în plus confiscat.

Tot pe 6 aprilie, în jurul orei 07:00, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș au depistat un alt bărbat din comuna Pietroșani, în vârstă de 48 de ani,  care transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe DC 226A, pe raza comunei Micești.

Pentru că au observat că transportă lemne, oamenii legii i-au cerut și documentele de proveniență și transport.

Bărbatul le-a prezentat polițiștilor un document de însoțire prin care justifica o cantitate de 12,680 m.c. material lemnos prelucrat – cherestea rășinoase.

Întrucât au rezultat suspiciuni cu privire la neconcordanța dintre documentele prezentate și cantitatea ce se găsea în mijlocul de transport, oamenii legii au cerut, și de această dată, ajutorul unui specialist silvic.

În urma verificărilor s-a constatat că argeșeanul transporta mai multe lemne decât erau trecute în acte.

Ca urmare a supiciunilor cu privire la neconcordanța dintre documentele prezentate și cantitatea ce se găsea în mijlocul de transport, cu sprijinul unui specialist silvic, a fost inventariat materialul lemnos, stabilindu-se că în mijlocul de
transport se găsea volumul suplimentar de 0,367 m.c., peste ceea ce era înscris în avizul de însoțire.”, transmite IPJ Argeș

Pentru fapta sa, bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a cărui proveniență legală nu a fost dovedită, a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Domnești.

foto descriptiv ziarulderoman.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Au dat dovadă de spirit civic! Cetățenii au ajutat la stingerea unui incendiu din Călinești

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș