Argeșul sub cod galben! ANM anunță ploi torenţiale, furtuni şi descărcări electrice

de | 11.06.2023 11:19 | Știri, Județean, Lifestyle, Național

O nouă avertizare meteo ANM a fost transmisă astăzi, 11 iunie.

Sunt alerte de cod portocaliu şi cod galben de ploi torenţiale, furtuni şi descărcări electrice în aproape toată ţara.

Codul portocaliu este valabil în intervalul orar 12:00 – 21:00 și vizează judeţele Sãlaj, Cluj, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamţ şi Harghita şi zona de munte a judeţelor Maramureş, Bihor, Alba, Bistriţa-Nãsãud, Mureş şi Bacãu.

Cantitãţile de apã în unele zone vor fi de 30…40 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp , în intervale scurte de timp, de pânã la 1 – 3 ore.

harta ANM

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabil, astăzi, între orele 11.00 – 23.00.

În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova, în cea mai mare parte a Olteniei şi local în Muntenia.

 

Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descãrcãri electrice şi izolat grindinã, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp”, se precizează în avertizarea meteo de la ANM.

harta ANM

O altă avertizare făcută de meteorologi anunţă un cod portocaliu de ploi abundente în intervalul 12 iunie 2023, ora 10.00 – 13 iunie 2023, ora 10.00.

În județul nostru vor fi averse torenţiale, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp.

În judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi Dolj şi în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin, Hunedoara şi  Argeş vor fi averse torenţiale.

 

Local cantitãţile de apã vor fi de 30…40 l/mp şi izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de pânã la 1 – 3 ore)”, potrivit ANM .

 

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM