Așezămintele ”Ion I.C. Brătianu” din București vor fi consolidate și restaurate

de | 21.08.2023 20:54 | Național, Economic

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunțat astăzi că aşezămintele „Ion I.C. Brătianu” din Bucureşti vor fi consolidate şi restaurate.

”Am semnat documentația pentru licitarea fazei D.A.L.I. (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție) a proiectării lucrărilor de consolidare și restaurare pentru încă un monument istoric aflat într-o stare gravă de degradare și care a deservit Serviciul Colecții Speciale al Bibliotecii Naționale a României.

Astăzi, Unitatea de Management a Proiectului a publicat în SEAP anunțul de participare nr. CN1058659 pentru contractarea serviciilor de elaborare a D.A.L.I., estimate la o valoare de 969.514 de lei fără TVA, pentru Așezămintele ”Ion. I.C. Brătianu” din București”, a transmis pe pagina de Facebook ministrul Culturii Raluca Turcan.

Clădirea va fi redată publicului ca bibliotecă

Sursă foto: Facebook Raluca Turcan.

Așezămintele ”Ion I.C. Brătianu”, fostă reședință a familiei Brătianu și bijuterie a arhitecturii interbelice, se află în folosința Bibliotecii Naționale a României, dar au fost funcționale doar până în 2012, moment din care imobilul s-a degradat în ritm accelerat. ”Respectând dorința fondatorului, clădirea va redată publicului ca bibliotecă, unde se vor organiza evenimente culturale, expoziții și conferințe, pentru a evidenția valoarea colecțiilor de carte rară, grafică, periodice vechi, fotografii și documente de arhivă esențiale pentru istoria României și a regiunii sud-est europene”, mai arată Raluca Turcan.

Investiția este inclusă în Proiectul LD 2097 (2021) privind reabilitarea patrimoniului construit și a clădirilor cu destinație culturală, finanțat de Guvernul României în parteneriat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului.

Sursă foto: Facebook Raluca Turcan.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Reacția mediului de afaceri argesean: Mărirea taxelor nu este soluția!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Culturii

Ultimele articole