Asistenții medicali din Argeș au scris „Jurnal de Pandemie”

de | 15.07.2022 18:39 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle

Inițiativă deosebită a președintelui Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România Filiala Argeș, Estera Stămoiu, care a avut ideea realizării unui „Jurnal de pandemie”.

Acest jurnal va cuprinde mărturiile asistenților medicali argeșeni. Amintirile ultimilor doi ani vor fi făcute publice de către asistenți medicali de la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș, Spitalul Județean de Urgență Pitești, Spitalul Orășenesc Mioveni, Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, Spitalul Municipal Câmpulung, Spitalul Valea Iașului, Spitalul Municipal Curtea de Argeș, Spitalul de Pediatrie Pitești, Direcția de Sănătate Publică Argeș, și membrii echipei de conducere a OAMGMAMR ARGEȘ.

FOTO JURNAL - Asistenții medicali din Argeș au scris „Jurnal de Pandemie”

Aceștia au scris despre sacrificiile făcute, în perioada respectivă, dar și despre lecțiile învățate.

„Jurnal de Pandemie” a fost tipărit în luna mai a acestui an, cu ocazia evenimentului Zilele Asistentului Medical Argeșean. Acum, conducerea Filialei Argeș a OAMGMAMR a decis să fie postate pe o rețea de socializare mărturisirile făcute de asistenți, astfel împărtășind publicului larg experiențe ce pot fi lecții de viață pentru fiecare cititor.

ESTERA STĂMOIU

Pandemia de COVID- 19 a fost o traumă, un război a cărui mare trudă a fost purtată, într-o măsură covârșitoare, de asistenții medicali și de medicii din prima linie de front a luptei împotriva virsului SARS CoV- 2. A fost o pagină de istorie și avem datoria morală de a scrie această pagină pentru a rămâne mărturie generațiilor viitoare. Jurnalul asistenților medicali argeșeni are valoare de documentar și cuprinde descrieri ale unor momente dificile, experiențe personale sau detalii legate de organizarea administrativă din acea perioadă. Cu sacrificii și eforturi făcute până la epuizare ne-am recâștigat dreptul la o viață fără mască!

Vom pregăti volumul doi al acestui documentar întrucât alte mărturii așteaptă să fie împărtășite. Colegii noștri din centrele de vaccinare, din medicina de familie, din farmacii, dar și din alte secții ale unităților sanitare au fost umăr de nădejde în lupta împotriva COVID-19 și găsesc firesc să facem cunoscute și experiențele lor.

Le mulțumesc și le sunt recunoscătoare tuturor celor care au fost parte din acest proiect, care și-au deschis, deși nu a fost ușor, sufletul pentru a le vorbi semenilor despre lungul și anevoiosul drum de la sacrificii la supraviețuire. Acesta este drumul învingătorilor.”, a transmis președintele OAMGMAMR ARGEȘ, Estera Stămoiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Record de candidaţi la Facultatea de Medicină

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: COVID-19 | OAMGMAMR