Astăzi, 10 examinatori la Curtea de Argeș pentru proba de traseu!

de | 17.09.2022 09:54 | Știri

Pentru a scurta timpul dintre probele susținute pentru obținerea permisului de conducere, Instituția Prefectului Argeș a dispus noi măsuri la Curtea de Argeș.
10 examinatori testează astăzi la proba practică a examenului pentru permis, la Curtea de Argeș. Sunt 59 de candidați. Este una dintre măsurile luate ca să reducem timpul de așteptare între cele două testări, teoretică și practică. Examinările au început la ora 9 și participă toti polițiștii Serviciului Permise care au atribuții de verificare a cunoștințelor candidaților. Le urez succes tuturor celor care încearcă să obțină permisul de conducere!”, este mesajul transmis de către prefectul Radu Perianu în această dimineață.
permise Curtea de Arges

La Câmpulung, cei programați la începutul lui septembrie susțin traseul abia la finele lui decembrie

Obținerea permisului în Argeș devenise un adevărat coșmar, cu o rată foarte mică de promovare, dar și cu perioade inacceptabil de mari între proba scrisă și cea de traseu. Cei care luau punctaj de trecere la examinarea teoretică aveau de așteptat mai bine de patru luni pentru a intra pe traseu.

În urma demersurilor efectuate constant de Prefectura Argeș, s-a reușit o reducere substanțială a termenelor dintre probe. Prefectul Radu Perianu, încă de când a preluat funcția, a avut acest obiectiv în vedere.

radu perianu - Astăzi, 10 examinatori la Curtea de Argeș pentru proba de traseu!

La Pitești termenul de susținere a probei practice este de o lună și câteva zile, un termen rezonabil și util pentru că toți cei care susțin proba scrisă își păstrează niște ore de școală pentru a se pregăti pentru traseu și nu ar avea cum să le facă dacă ar fi programați foarte repede.”, a declarat prefectul Radu Perianu.

Din păcate, după cum a explicat acesta, lucrurile nu stau la fel de bine la Curtea de Argeș și la Câmpulung, dar și aici se va dispune o serie de măsuri, așa cum s-a procedat și la Pitești.

Cei care se programează acum la Curtea de Argeș susțin proba abia la finele lunii octombrie, iar la Câmpulung la finele lunii decembrie! Am căutat soluții pe care le vom aplica astfel: la Câmpulung, pentru primele două săptămâni, vom trimite patru colegi care vor examina marțea și miercurea, în prima săptămână, iar săptămâna următoare, marți, miercuri și joi. Până acum se examina joia la două săptămâni. Dacă această manieră de lucru are efectul scontat, o prelungim, dacă nu, căutăm alte proceduri.

La Curtea de Argeș, în fiecare sâmbătă, vom avea câte 10 examinatori, care vor lucra în timpul lor liber și vor examina 100 de candidați. În funcție de rezultate și indicatorii de timp, vom decide dacă menținem măsura. Acest domeniu se află în atenția mea și încerc să iau măsuri pentru a scurta termenul dintre probe. Am avut discuții și cu prefecții din alte județe, care și-au arătat disponibilitatea de a ne trimite examinatori, dar deocamdată cred că ne descurcăm.”, a declarat prefectul Radu Perianu.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: