anchetaonline.ro

E OFICIAL! Va fi introdus salariul minim european

de | 17.09.2022 09:49 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

  • Câți bani vor câștiga românii

Veste uriașă pentru cetățenii Uniunii Europene! Parlamentul European a aprobat crearea unui salariu minim, care ar urma să fie 60% din salariul median brut și 50% din salariul mediu brut.

Decizia a fost anunțată miercuri, noua legislație primind 505 voturi, 92 împotrivă și 44 de abțineri.

Astfel, angajații din România cu salariul minim ar urma să primească în plus cel puțin 500 de lei. Legislația va fi transpusă în țara noastră în maximum doi ani.

Această directivă a UE are drept obiectiv ameliorarea condițiilor de viață și de muncă a cetățenilor.

Salariul minim statuează un principiu destul de clar: dacă munceşti, ar trebui să ai suficienţi bani ca să ai un trai decent. Prin urmare, salariul minim european e acel salariu care să-ţi ajungă să nu mori de foame. Deci trecem de la o decizie arbitrară, în care politicienii spun că mai dau 100 de lei, la un sistem automat. În România, avem aproape 2 milioane de oameni care trăiesc din salariul minim şi abia îşi duc viaţa de la o lună la alta.

E important să ştie că dacă va exista inflaţie, deci va fi afectată puterea de cumpărare, datorită directivei europene, salariul minim va creşte cu rata inflaţiei. Iar dacă va exista creştere economică, de asemenea, salariul minim va creşte”, Dragoş Pîslaru, negociatorul din partea Parlamentului European pe directiva privind salariul minim, potrivit News.ro.

Foto Infoactual

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: