Centrul Cultural Mioveni: „Astăzi sărbătorim Ziua Iei!”

de | 24.06.2022 14:47 | Știri, Județean, Lifestyle, Mioveni

Astăzi sărbătorim Ziua Iei – cămașa tradițională românească!

Ia românească este o adevărată matrice culturală, un simbol al identității şi creativității spațiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi.

Cămașă tradițională românească de sărbătoare este considerată cea mai importantă piesă din costumul popular, deoarece determină compoziția ornamentală a costumului, restul pieselor asociindu-se cu cămaşa, cu care e obligatoriu să se acorde ca epocă, vârstă, ornamente şi cromatică. Ia se impune din ce în ce mai mult în conştiinţa europeană şi mondială, ca un format vestimentar tradiţional românesc de o frumuseţe unică şi original astfel, începând din 2013, sărbătoarea este marcată pe 24 iunie în peste 50 de țări și 300 de orașe, de pe șase continente, fiind un model de diplomație culturală și civism.

Ia tradițională este cel mai pur element românesc pe care îl poate recunoaște oricine, de la un capăt la celălalt al Pământului.

 

ziua iei

Sursa foto: Facebook Centrul Cultural Mioveni

 

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Mioveni | Mioveni

Ultimele articole