Atenție români! Atac cibernetic cu mesaje virusate în desfășurare

de | 25.04.2022 20:33 | Știri, Lifestyle, Național

Veste proastă pentru utilizatorii serviciilor de telefonie din România. Aceștia sunt vizați într-un atac cibernetic pe scară largă care este în desfășurare.

Atac cu mesaje virusate

Mare atenție la mesajele de tip sms pe care le primiți, acestea pot virusa dispozitivele sau pot extrage informații personale.

Expertul în securitate cibernetică, Mădălin Dumitru, a dat detalii, la Antena 3, despre atacul cibernetic și a oferit sfaturi pentru utilizatorii vizați.

 

Este un atac cibernetic la scară largă.

Foarte mulți cetățeni din România au primit acest mesaj cu un link.

Recomandăm tuturor să nu dea click pe acest link și să șteargă de îndată acest mesaj.

Se pare că este un virus, un troian bancar, care este programat să extragă informații sensibile și să infecteze telefoanele utilizatorilor.

 

În cazul în care sunt persoane care au dat deja click pe link, sfatul specialistului este resetarea la setările din fabrică ale telefonului.

 

Pentru că există riscul că acest virus să fie persistent”, a mai adăugat acesta la Antena 3.

Sursa foto: zf.ro

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonine.ro :

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole