Poliția Română avertizează: Nu accesați aceste linkuri!

de | 26.04.2022 08:46 | Știri, Național

Poliția Română avertizează cu privire la o nouă înșelătorie prin intermediul unor mesaje primite pe telefoane, care reprezintă atacuri de tip phishing.

Oamenii legii au transmis un avertisment în acest sens și ne recomandă să nu dăm curs cererilor de mesaje precum cel publicat mai jos. Aceasta este o metodă a hackerilor de a fura informații pentru a le utiliza în scopuri frauduloase.

Ați primit și dumneavoastră acest mesaj ?

Sperăm că nu ați accesat acel link!

Reamintim!

Nu accesați link-uri primite de la persoane necunoscute!

Nu vă lăsați înșelați!

Vă rugăm să distribuiți acest mesaj și să le reamintiți persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online!

Vă mulțumim!”, este apelul Poliției Române, făcut pe rețeaua de socializare Facebook, alături de o fotografie în care este ilustrat un astfel de mesaj.

mesaj-politia-romana

Internauții au mărturisit că au primit astfel de mesaje, iar cei care au apucat să acceseze link-ul au spun că în telefoane li s-a instalat o aplicație care este foarte greu de șters.

Da.5 mesaje dar am blocat numerele si am sters mesajele!
Daca intri pe link iti instaleaza in telefon o aplicatie pe care nu o mai poti sterge si apare ca find a telefonului.Poate avea acces la tot din telefon ,parole,conturi bancare etc.

Am dat eu click, se instalează o aplicație și e foarte greu sa o ștergi.

Am primit 3 weekendul ăsta, toate de la numere diferite…Plus am mai primit și din cele cu “ai fost selectat pt un nou loc de muncă”
Nu am accesat link-ul, am șters mesajul direct.

Am primit…10 in ultimele 3 zile. Am blocat toate numerele, fără a accesa vreun link.

Am primit sms de genul, astăzi. Cu toate că mesageria vocală o am dezactivată.

Da,vreo 3 sms…o sa le blochez…am pățit la Crăciun,am deschis și mi-a făcut cost la abonament de 12Euro pe săptămână, și venea factura umflata,și nu am știut de ce…mulțumesc frumos pentru îndrumare.

Si eu am primit,am accesat link-ul,insa probabil neavand semnal bun,nu mi-a aparut nimic,multumesc lui Dumnezeu ! Telefonul merge ok,si am protectie pt fiecare instalare,plus ca a banii sunt inca in cont,iar abn este pe zero…deci am avut noroc mare ! Multumim de atentionare !

Se incearca capturarea datelor pe care le introduceti in campurile form… lumea trebuie pregatita si instruita din punctul asta de vedere pentru a intelege ce inseamna lucrurile astea, altminteri vor ramane multi fara bani in conturi….

Dumnezeule,zeci de astfel de mesaje am primit de 4zile încoace. Le blochez,și tot intra câte un alt mesaj pe zi.

0787719502, numărul de la care am primit și eu un mesaj legat de medicul de familie”, sunt mărturisirile celor care au primit deja astfel de mesaje.

Ce sunt atacurile de tip Phishing

Atacurile de tip Phishing reprezintă o metodă frauduloasă prin care se urmărește accesarea datelor personale sau confidențiale, cum ar fi parole și detalii ale cărților de credit. Utilizatorii înșelați pot rămâne fără bani în conturi, fără ca măcar să își dea seama că au fost victimele unor astfel de atacuri.

Potrivit unui studiu al CERT-RO, în luna iunie a anului 2021, aproximativ 50.000 de conturi din România ar fi fost compromise, fiind găsite într-o bază de date publicată pe Dark Web. De asemenea, peste 11 milioane de conturi din întreaga lume ar fi fost descoperite în baza de date respectivă. Conturile ar fi atât ale unor persoane private, cât și ale unor firme sau instituții.

Un atac phishing îl poți recunoaște prin câteva indicii. Cel mai întâlnit atac este cel care vine printr-un email sau sms prin care se solicită utilizatorului să îndeplinească o anumită sarcină: să deschidă un link, să descarce un atașament sau să furnizeze date personale sau credențiale de logare.

Un astfel de mesaj poate fi recunoscut și prin greșelile de exprimare sau de scriere, sau prin necoerența în adresele de e-mail, link-uri.

Cei mai celebri doctori argeșeni! Sunt medici super tari în București!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția Română