Atacuri de phishing cu imaginea Transgaz. Compania trage un semnal de alarmă

de | 07.10.2023 17:50 | Național, Lifestyle

Societatea Naţională de Transport al Gazelor Naturale Transgaz atrage atenţia cu privire la existenţa unor atacuri de tip phishing asupra companiei.

Transgaz avertizează că hackerii se folosesc de imaginea reprezentanţilor firmei şi creează pagini vizual identice cu cea oficială a companiei.

Ei le promit victimelor câștiguri exagerate, rezultate din tranzacționarea acțiunilor companiei pe diverse platforme fictive.

Deși metoda este una veche, încă sunt persoane care se lasă înșelate, impresionate de câștiguri iluzorii.

Site-urile web implicate în aceste acțiuni utilizează fără permisiune imaginea Transgaz, a reprezentanților săi sau a unor persoane publice şi creează simulări ale paginii oficiale a companiei.
Aceste încercări de fraudă se bazează pe promisiuni exagerate de câștiguri rezultate din tranzacționarea acțiunilor companiei pe diverse platforme.”, transmit reprezentanții Transgaz

Compania recomandă informarea din sursele oficiale

Pentru a evita astfel de tentative de fraudă, SNTGN Transgaz SA recomandă, înaintea luării unei decizii de investiţii, consultarea surselor oficiale de informare, respectiv website-ul companiei www.transgaz.ro precum şi website-ul Bursei de Valori Bucureşti www.bvb.ro.

De asemenea, SNTGN Transgaz SA precizează faptul că reprezentanţii societăţii nu încurajează prin declaraţii publice utilizarea vreunei platforme de tranzacţionare sau dezvăluirea datelor personale (numărul contului bancar, datele din actul de identitate).

În situația în care vă confruntați cu tentative de fraudă sau activități suspecte, este important să raportați imediat aceste situații autorităților competente.

Sursa foto: Facebook / Transgaz

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Poștașii ies în stradă. Vor picheta sediul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Transgaz