anchetaonline.ro

Atenție! Ceață densă pe A1 București – Pitești!

de | 26.11.2022 19:21 | Eveniment, Județean, Știri

O avertizare INFOTRAFIC informează că în această seară de sâmbătă, 26 noiembrie, este ceață densă pe Autostrada Soarelui și pe Autostrada A1 București – Pitești.

Astfel Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române atenționează că ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 metri pe autostrăzile A1 București-Pitești și A2 București-Constanța, informează românia24.

De asemenea, este obligatorie o conduită preventivă în trafic, pe toată durata deplasării pe drumurile publice.

Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Recomandăm ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.

Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie”, anunță polițiștii.

 

Foto Ziarul Național

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident grav în Argeș! A dat peste 2 pietoni!

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism an II, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare: