Atenție! O nouă escrocherie: email-uri false, trimise în numele ANAF

de | 27.09.2023 20:51 | Național, Lifestyle

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează românii că se trimit mesaje false în numele instituției, prin care se solicită achitarea impozitului aferent anului 2022.

Vă informăm că am fost înștiințați de către contribuabili că au primit mesaje false în numele ANAF, transmise de la adresa „Serviciul fiscal: fiscal_anaf@testandlearn.ro”, prin care sunt avertizați că nu au finalizat plata impozitului pentru anul 2022 și că „vor fi sancționați cu amenda de 2.575 lei, dacă nu efectuează plata în decurs de 48 de ore!”, transmit reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Potrivit reprezentanților ANAF, solicitarea frauduloasă a fost transmisă de pe o adresă de email care nu aparține instituției, iar documentul conține exprimări nespecifice comunicărilor ANAF.

anaf mesaje false avertisment romani plata impozit 860378 - Atenție! O nouă escrocherie: email-uri false, trimise în numele ANAF

Sursa foto: Agenția Națională de Administrare Fiscală

Specialiștii ANAF sfătuiesc românii să nu deschidă aceste email-uri și să nu acceseze linkurile din conținut. De asemenea, contribuabilii sunt sfătuiți să nu transmită bani către conturile menționate.

Atragem atenția, pe această cale, să nu deschideți aceste emailuri și să nu accesați linkul din conținut. De asemenea, să NU transmiteți banii solicitați!”, subliniază reprezentanții ANAF

Totodată, ANAF reamintește că Serviciul Spațiul Privat Virtual (SPV), pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția.

sursă foto adevarul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Sunt anunțate transporturi agabaritice pe ruta Negoiești – Bascov

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANAF