anchetaonline.ro

Atenție la propunerile primite prin mesaje, care prezintă oportunități de angajare sau de investiții!

de | 18.08.2023 17:12 | Știri, Eveniment, Național

Directoratul Național de Securitate Cibernetică atenționează în legătură cu propunerile primite prin intermediul aplicațiilor de mesagerie sau prin sms care prezintă oportunități de angajare sau de investiții cu câștiguri rapide.
Specialiștii DNSC le recomandă utilizatorilor să nu creadă orice ofertă venită pe mail, sms, platforme de mesagerie sau social media.
Ofertele legitime de angajare nu vin prin mesaje simple de la persoane străine și necesită un proces de recrutare mai complex și mai îndelungat decât o simplă conversație pe platforme de mesagerie.
Evitați furnizarea de date sensibile – date personale, date de autentificare sau date financiar-bancare – în cazul în care vă sunt solicitate explicit prin astfel de mesaje nesolicitate.”, transmite DNSC, într-o postare pe Facebook
În cazul în care o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată,  specialiștii DNSC recomandă verificarea existența ei pe canalele oficiale de comunicare ale companiei în cauză.
659c583e 7bfe 4b94 86f1 8a9702a2fda4 - Atenție la propunerile primite prin mesaje, care prezintă oportunități de angajare sau de investiții!
De cele mai multe ori atacatorii se folosesc de imaginea unor branduri cu reputație pentru a păcăli utilizatorii, astfel că trebuie verificate cu atenție toate detaliile mesajului, în special textul.
Potrivit specialiștilor, lipsa diacriticelor ar fi un prim indiciu. De asemenea, deoarece atacatorii folosesc instrumente de traducere automată a textului din limba lor nativă, în text vor exista și greșeli gramaticale, de sintaxă sau de exprimare.
În cazul în care ați căzut în capcana atacatorilor cibernetici și ați oferit date financiare sau date de card, trebuie să luați imediat legătura cu banca pentru blocarea cardului și monitorizarea tranzacțiilor din cont. Cei care au suferit pagube materiale trebuie să depună o plângere la Poliția Română și să notifice Directoratul la 1911 sau pe mail la alerts[@]dnsc[.]ro.
foto descriptiv
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DNSC