Dosar penal în cazul poluării pe Râul Argeș! Patronul unui service auto a deversat 300 de litri de deșeuri petroliere

de | 01.02.2023 16:47 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean, Pitești

INFORMAȚII NOI 01.02 16:47

Aproximativ 300 de litri de deşeuri petroliere au fost deversate în apa râului Argeş de patronul unui service auto. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de infectare a apei.

În urma investigaţiilor s-a stabilit faptul că un bărbat de 38 de ani din Suseni, administrator al service-ului auto, a decis să deverseze in râul Arges substanțele de la service-ul respectiv. Au fost ridicate probe de sol, apă şi din substanţa cu aspect şi miros petrolier în vederea efectuării unei expertize pentru a se stabili dacă poluarea a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană sau dacă apa a devenit dăunătoare.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu reprezentanții celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu, au continuat verificările în ceea ce priveşte poluarea de pe râul Argeş, din zona Lunca Argeşului-Podul Viilor și au stabilit cauza degradarii calitatii apei.

https://youtu.be/S5JzgmbsD2U

Specialiştii de la Apele Române continua să igienizeze zona, iar analiza probelor de apă prelevate urmeaza sa indice concret substanţele din râu. Ei confirma ca nu sunt probleme pentru populatie in ceea ce priveste calitatea apei. Patronul a fost amendat cu 60.000 de lei de Garda de Mediu si cu 40.000 de lei de Administrația Bazinala de Apă Arges-Vedea.

INFORMAȚII NOI 01.02 10:25

Dosar penal în cazul poluării pe Râul Argeș! Patronul unui service auto a deversat 300 de litri de deșeuri petroliere

Conform Inspectoratului de Poliție Județean Argeș (IPJ Argeș) a fost deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de infectare a apei în cazul poluării pe Râul Argeș.

Cercetările au arătat că marți dimineața, patronul unui service auto din Pitești, situat pe strada Depozitelor, ar fi deversat, în canalul colector al apelor pluviale, cantitatea de aproximativ 300 de litri de deșeuri petroliere. Este vorba despre un bărbat de 38 de ani din Suseni.

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, continuă verificările, iar în acest sens au fost ridicate probe de sol, apă și din substanța cu aspect și miros petrolier. În urma expertizei, se va stabili dacă poluarea a fost de natură să pună în pericol viața ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

În continuare se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de infectare a apei, faptă prevăzută și pedepsită de art.356, aliniatul1 din Codul penal, art.98 alin.2 lit.a din OUG 195/2005 privind Protecția Mediului și art.92 alin 1 din legea 107/1996 privind Legea Apelor, urmând a fi luate măsurile legale în consecință”, transmite IPJ Argeș.

Știre inițială, 31 ianuarie

Polițiștii argeșeni au fost sesizați, în cursul acestei seri de marți, prin S.N.U.A.U 112, cu privire la faptul că, pe râul Argeș, în zona Podul Viilor, au fost descoperite urme de reziduri petroliere.

În zona indicată au intervenit polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, care au confirmat evenimentul.

Totodată, la fața locului s-a deplasat grupa operativă și polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în vederea efectuării cercetării.

De asemenea, alături de reprezentanții Gărzii de Mediu, reprezentanții I.S.U. Argeș și Apelor Române, au fost luate primele măsur pentru limitarea efectelor și neutralizarea substanțelor.

În continuare se efectuează cercetări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luarea măsurilor legale în consecință.

 

Foto descriptiv.

Sursa Foto financiarpress.ro/ Turnul Sfatului

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un bărbat de 49 de ani a încercat să violeze o femeie într-un parc din Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole