Atenție, șoferi! Se circulă în condiții de lapoviță și ninsoare pe principalele șosele din România

de | 07.12.2023 08:26 | Național, Eveniment

În această dimineață a fost semnalată ploaie, lapoviță și ninsoare pe mai multe șosele principale din România.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, la această oră nu sunt drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită, în urma a condițiilor meteo nefavorabile sau a vreunui eveniment rutier.

În schimb, la nivelul mai multor zone din țară, se circulă în general pe un carosabil umed, cu precipitații sub formă de ploaie.

Mai mult decât atât, în zona montană a județelor Argeș, Brașov, Buzău, Covasna, Harghita, Prahova și Vrancea, sunt semnalate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, fără intensificări ale vântului.

Totodată, pe șoselele principale traficul se desfășoară pe un carosabil umed, cu precipitații sub formă de ploaie, izolat cu lapoviță și ninsoare. Este vorba despre autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov.

Recomandări pentru șoferi

În acest context, șoferii sunt sfătuiți de autorități să circule cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum, iar înainte de a pleca în călătorie, să se informeze cu privire la condițiile meteorologice din zonele în care urmează să meargă.

Cei care se deplasează pe sectoare de drum unde este zăpadă sau carosabilul este alunecos de la gheață sau polei, sunt sfătuiți să își echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă.

 Măriți distanța de siguranță între autovehicule și evitați bruscarea comenzilor!”, recomandă polițiștii rutieri

Sursa foto: rbkomar / Getty Images

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident cu victimă la Mioveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul INFOTRAFIC

Ultimele articole