ATENȚIE! Se trimit SMS-uri în numele Transelectrica cu facturi false

de | 07.07.2023 21:17 | Știri, Eveniment, Național

O nouă înșelătorie amenință siguranța financiară a cetățenilor români.

De data aceasta, vizată de un nou val de tentative de fraudă printr-o campanie de atacuri de tip SMishing este Transelectrica.

Compania transmite că românii primesc mesaje de tip SMS prin care sunt amenințați că vor fi deconectați de la servicii dacă nu își plătesc facturile.

Avertizare cu privire la un nou val de tentative de fraudă printr-o campanie de atacuri de tip SMishing care utilizează identitatea vizuală a CNTEE Transelectrica SA. Cum se desfăşoară campania? Utilizatorii primesc mesaje de tip SMS prin care sunt informaţi că se va realiza deconectarea serviciilor pentru neplata facturii la energie electrică”, a transmis, vineri, Transelectrica, într-un mesaj postat pe Facebook

În acest sens, transportatorul național de energie electrică Transelectrica atrage atenția asupra faptului că nu are calitatea de furnizor de energie electrică, prin urmare nu emite facturi sau somații de plată consumatorilor casnici.

De asemenea, compania îi îndeamnă pe cei care primesc astfel de mesaje să nu acceseze link-ul pentru a nu cădea în capcana hackerilor.

Transelectrica SA este operatorul național al rețelei electrice de înaltă tensiune și nu are calitatea de furnizor de energie electrică, prin urmare:
-NU emite facturi consumatorilor casnici;
– NU emite somații de plată consumatorilor casnici.
Dacă primiți un astfel de mesaj care utilizează identitatea Transelectrica NU accesați linkul!”, mai transmite compania

foto Facebook Transelectrica

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Regulile sunt făcute ca să fie încălcate! Piteșteni amendați

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Transelectrica

Ultimele articole