Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Polonia

de | 08.12.2023 10:02 | Național, Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Polonia, unde autoritățile au prelungit perioada controalelor la frontiera terestră.

Astfel, MAE le transmite cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze dinspre / înspre Republica Polonă prin trecerea frontierelor cu Republica Slovacia că autoritățile locale au prelungit perioada controalelor la frontiera terestră, până la data de 2 ianuarie 2024.

Potrivit MAE, această acțiune implică o creștere a timpilor de așteptare la PCTF.

În Republica Polonă sunt operaționale 9 puncte de trecere rutieră, 3 puncte de trecere feroviară, 10 puncte de trecere a frontierei pentru pietoni, destinate exclusiv cetățenilor UE și membrilor de familie ai acestora (soț/soție, minor aflat în întreținere).

Românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varșovia: (+48)226283156, (+48)226222570.

De asemenea, cei care se confruntă cu o situație dificilă au la dispoziție şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Polonă: (+48)694486683.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă și consultarea paginilor de Internet:

Cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție și aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Prețurile carburanților astăzi! Cât costă un litru de benzină şi motorină în Argeș

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MAE | Polonia