anchetaonline.ro

Ziua Constituției. Ministrul Justiției: ”Facem tot ce putem pentru a promova educația juridică pentru tineri”

de | 08.12.2023 10:14 | Pitești, Politic

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, vorbește, în ultima postare publicată, despre necesitatea activităților de educație juridică în unitățile de învățământ. Ministrul, prezent joi la la Colegiul Tehnic “Costin D. Nenițescu” din Pitești, la o activitate menită să marcheze Ziua Constituției a vorbit cu liceenii despre legea noastră fundamentală și le-a oferit ”câte un exemplar din Constituția noastră”.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

”Dreptul la fericire încă nu este prevăzut în Constituție”

”Am întrebat peste 100 de liceeni ce înseamnă Constituția pentru ei când am fost, aseară, la Colegiul Tehnic “Costin D. Nenițescu” din Pitești.

Am vorbit cu ei despre legea noastră fundamentală și le-am oferit câte un exemplar din Constituția noastră.

Deși dreptul la fericire încă nu este prevăzut în Constituție, este un articol despre dreptul la învățatură și ei trebuie să știe despre asta pentru că îi privește în mod direct.

Astăzi, 8 decembrie, este Ziua Constituției și este normal să vorbim în această perioadă mai mult despre drepturile și libertățile cetățenilor.

Facem tot ce putem pentru a promova educația juridică pentru tineri. Nu este un moft, este o necesitate.

M-am bucurat să aflu că liceul lor a derulat deja activități incluse în programul de educație juridică “Fii avocat în școala ta!”. Una dintre eleve mi-a spus că vrea să devină procuror și am încurajat-o să își urmeze acest vis.

Mulțumesc mult domnului director Marius Dobrin si doamnei director adjunct Irina Neagoe pentru primirea foarte frumoasă și întregului colectiv de profesori pentru dialogul foarte bun!”, a transmis ministrul Alina Gorghiu.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Senatorul Dănuț Bica: „Guvernările liberale au majorat de 3 ori pensiile în ultimii 4 ani!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu