Senatorul Dănuț Bica: „Guvernările liberale au majorat de 3 ori pensiile în ultimii 4 ani!”

de | 05.12.2023 11:45 | Național, Din ediția tipărită, Politic

Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a noii legi a pensiilor. Conform actului normativ, în ianuarie, pensiile se vor majora cu 13,8%, iar în septembrie 2024, se vor recalcula toate pensiile din sistemul publice, care vor lua în calcul primele, sporurile, acordurile globale, al 13-lea salariu.

Guvernările liberale sunt cele care, în ultimii patru ani, au majorat punctul de pensie de trei ori – de la 1.265 lei, cât era în 2019, la 1.785 lei, cât este în prezent. Partidul Național Liberal rămâne dedicat angajamentelor sale, susținând majorări sustenabile ale pensiilor, care să le ofere seniorilor României un trai decent, respect și demnitate.”, a transmis senatorul liberal argeșean, Dănuț Bica. 

De asemenea, conform noilor prevederi, mamele se pot pensiona mai devreme cu câte 6 luni pentru fiecare copil pe care l-au crescut.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Programul ”Electric Up” – Energie verde pentru IMM-uri

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dănuț Bica

Ultimele articole