Noi atenționări de călătorie transmise de MAE! Ce țări sunt vizate

de | 27.08.2022 14:12 | Știri, După subiect, Eveniment, Lifestyle

Cei care au în plan să călătorească în Spania, în următoarele zile, trebuie să știe că sunt anunțate greve în transportul aerian. În acest context, MAE a emis o atenționare de călătorie valabilă pentru perioada 28 august-6 septembrie, având în vedere greva pusă la cale de însoțitorii de zbor ai companiei aeriene Iberia Express.

Românii trebuie să se informeze cu privire la situația zborurilor, contactând operatorul de zbor.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Consulatului General al Românei la Madrid: +34917344004, apelul fiind redirecționat către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluat de către operatorii Call Center în regim de permanență”, transmite MAE.

Atenționare de călătorie pentru Portugalia

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a transmis o avertizare de călătorie pentru românii care se află sau urmează să meargă în Portugalia.

Sindicatul Național al Muncitorilor din Aviația Civilă (SINTAC) a anunțat intrarea în grevă a personalului. Este vorba despre structurile care activează în Lisabona, Porto, Faro și Funchal.

Grevele au început vineri, 26 august, urmând să țină până la data de 28 august, inclusiv. Prin urmare, este posibil să existe întârzieri în programul de zbor al companiilor aeriene.

Cei care vor călători în următoarele zile în Portugalia, sunt sfătuiți să își confirme zborurile cu companiile aeriene.

Informațiile actualizate permanent referitoare la companiile aeriene afectate de grevă sunt disponibile pe site-ul: https://www.portway.pt/pt/media/noticias/ .

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență” anunță MAE.

Foto Radio Impuls

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Accident grav pe șoselele din România! Autocar cu 43 de ucraineni- răsturnat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole