31 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova

de | 27.08.2022 15:11 | Știri, După locație, După subiect, Național, Politic

Sâmbătă, 27 august, se împlinesc 31 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, iar cu acest prilej, deputatul PSD Argeș, Simona Bucura Oprescu face o recapitulare a realizărilor pe care țara vecină le-a avut în acest an.

În luna mai a fost semnat la Chișinău un Acord de Cooperare cu Comisia Administrație Publică a Parlamentului Republicii Moldova, care prevede cooperarea în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și a celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea și dezvoltarea regională, colaborarea în vederea stabilirii relațiilor de fraternitate între colectivitățile locale din Republica Moldova și România și schimbul de bune practici.

Totodată, în luna iunie, deputatul Simona Bucura Oprescu a participat la prima ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova la finalul căreia a fost adoptată o Declarație Comună.

Potrivit deputatului argeșean, Parlamentul României susține aderarea Moldovei la Uniunea Europeană și dorește extinderea parteneriatului comercial și economic pentru a permite accesul mai amplu la piața unică europeană.

simona bucura moldova - 31 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova

Suntem împreună de aceași parte a destinului european al Republicii Moldova, pentru că o unire în interiorul UE rămâne nu doar speranța cetățenilor noștri, dar și o necesitate pentru noi toți. Pentru că unirea este în sufletele noastre, iar ea se poate realiza geo-politic într-o Europă unită în care Republica Moldova va sta alături de 0România în clubul statelor democratice și dezvoltate din Uniunea Europeană.

La mulți ani, dragii noștri frați!”, a transmis Simona Bucura Oprescu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Parlamentul României | PSD | Republica Moldova