Atenționare de călătorie pentru românii care pleacă în Grecia

de | 02.09.2022 09:18 | După locație, După subiect, Lifestyle, Național, Știri

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o nouă atenționare de călătorie pentru cetățenii care urmează să plece în Grecia. Potrivit Serviciului Național de Meteorologie (EMY) al statului elen, vineri și sâmbătă vor fi fenomene extreme în regiunile din centrul, nordul și vestul țării.

Conform unui comunicat de presă transmis de MAE, vineri, vremea va fi nefavorabilă în regiunile Macedonia, Epir, Tesalia şi nordul insulelor din Marea Ionică, iar sâmbătă intră sub incidența avertizării meteorologice și estul şi centrul regiunii Macedonia, estul regiunii Tesalia, regiunea Tracia, insulele Sporade şi insulele din nordul Mării Ionice.

Românii pot cere asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 şi ale Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088.

Apelurile sunt transferate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS).

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic +306946049076. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”, transmite MAE.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Peste 20 de firme din Argeş au intrat în insolvenţă în această vară. 140 de joburi în pericol!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Grecia | Ministerul Afacerilor Externe

Ultimele articole