anchetaonline.ro

Peste 20 de firme din Argeş au intrat în insolvenţă în această vară. 140 de joburi în pericol!

de | 01.09.2022 20:00 | Economic, Importante, Știri

2022 se dovedeşte un an extrem de dificil pentru mediul economic argeşean. În vreme ce unele societăţi reuşesc cu eforturi financiare deosebite să supravieţuiască valurilor de scumpiri şi efectelor recesiunii pe care o traversăm, altele, copleşite de povara datoriilor, ajung să apeleze la ultima soluţie pentru a evita falimentul: intrarea în insolvenţă. De la începutul verii, 23 de firme unde lucrează 140 de argeşeni au intrat în procedură de insolvenţă, ca urmare a cererii depuse chiar de către patronii acestora.

Firme cu 140 de angajaţi şi-au cerut insolvenţa în ultimele trei luni

ALIN FLOR TRANS 2001 SRL, reprezentată legal de Dumitru Corin Mincă, a intrat în procedură de insolvenţă săptămâna trecută. Firma din ce are ca principal obiect de activitate transportul de călători nu mai are niciun angajat, în ultimul an afacerile fiind aproape de zero. Conform bilanţului pe 2021, la sfârşitul anului trecut figura cu datorii de 574.967 lei. Termenul-limită pentru depunerea cererii de admitere a creanţelor este 10 octombrie.

URBAN RADIANT EXCLUSIVE SRL este o firmă din comuna argeşeană Cocu, condusă de Beatrice-Miret Tudorache, cu trei angajaţi, care anul trecut a avut afaceri de 240.000 lei. Firma specializată – conform codului CAEN – în fabricarea produselor de panificaţie şi patiserie a intrat în insolvenţă în data de 25 august, iar creditorii au ca termen data de 10 octombrie pentru a se înscrie la masa credală.

MARICOM AUTO FRESH SRL, administrată de Marius Mihalache şi având sediul social în Băbana, şi-a cerut insolvenţa zilele trecute, iar Tribunalul Specializat a acceptat, în şedinţa din 25 august, declanşarea procedurii simplificate. În 2021, compania ce are ca obiect principal de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor a raportat o cifră de afaceri de 179.877 lei şi 2 angajaţi. Termenul-limită pentru înscrierea la masa credală – 10 octombrie.

YURGAN & CLARA TRANSPORT SRL, din Budeasa, a fost înfiinţată în 2015 şi se ocupă de transport rutier de mărfuri. Firma controlată de Vasile-Liviu Muşcel a intrat în declin încă din 2019, atunci când încheia anul cu pierderi de aproape 400.000 lei. Anul trecut a avut cifră de afaceri zero, în vreme ce datoriile au tot crescut. Intrată în incapacitate de plată, şi-a cerut insolvenţa, iar judecătorul sindic a acceptat solicitarea săptămâna trecută, stabilind ca termen pentru înscrierea în tabelul creditorilăor data de 10 octombrie.

A&A SPEED LOGISTIC SRL este o mică firmă de construcţii din , cu doar doi angajaţi, reprezentată legal de Alexandra Ungheanu. Deşi în 2021 a avut cea mai mare cifră de afaceri din istoria de şase ani a companiei, de 1,8 milioane lei, aceasta a avut pierderi de aproape 200.000 lei. Tribunalul Comercial a admis cererea de intrare în insolvenţă, creditorii putând depune cereri de restituire a datoriilor până cel târziu pe 10 octombrie.

PADO TOP SERV SRL a intrat în procedură de insolvenţă în data de 17 august. Firma din Piteşti, ce are ca principal domeniu de activitate intermedieri în comerțul cu produse diverse, a înregistrat în 2021 cea mai mică cifră de afaceri, sub 50.000 lei, profit zero şi a rămas cu un singur angajat. Până pe 3 octombrie, foştii parteneri de business care au de recuperat bani de la această firmă se pot înscrie la masa credală.

ALEXFLOR LOGISTICS SRL, firmă piteşteană de transporturi rutiere de mărfuri cu 16 angajaţi şi o cifră de afaceri de aproape 3,5 milioane lei, a solicitat şi a obţinut deschiderea procedurii de insolvenţă simplificată, în urmă cu aproximativ două săptămâni, atunci când judecătorii Tribunalului Specializat au stabilit ca termen-limită pentru depunerea cererii de admitere a creanţelor data de 3 octombrie 2022.

SIMI AGRO PREST SRL, abia înfiinţată de trei ani, a intrat în procedura insolvenţei în forma generală. Având ca principal obiect activități de închiriere și leasing cu mașini și echipamente agricole, societatea din reprezentată de Simona-Lucia Fereştean are patru angajaţi, deşi cifra de afaceri de doar 43.000 lei din toţi anii de activitate nu pare să acopere nici măcar salariile. Înscrierile la masa credală se fac până pe 3 octombrie.

LAUR ATLANTA SRL este o mică societate din Piteşti, înfiinţată în 2019, cu un angajat, ce are ca obiect de activitate principal comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun. Businessul s-a dovedit unul fără succes, de vreme ce atât în 2020, cât şi în 2021 a încheiat pe pierdere, la o cifră de afaceri destul de mică – doar 50.000 lei în cei doi ani. 3 octombrie este ultima zi de înscriere în tabelul preliminar al creditorilor.

DARIA RAIFEN SERVICE SRL, prin reprezentant legal Radu Puiu Florin, a solicitat deschiderea procedurii insolvenţei în forma simplificată, cerere aprobată de Tribunalul Comercial la începutul lunii august. Service-ul auto are 7 angajaţi, iar anul trecut a cumulat afaceri de peste 200.000 lei, dar şi pierderi de peste 43.000 lei. Intrată în incapacitate de plată, firma a apelat la insolvenţă, firmele care au de recuperat creanţe putând depune cereri până pe 19 septembrie.

elisabeta si dan sandulescu

►  BITUMSTRADE SRL este cea mai veche dintre companiile intrate în insolvenţă în această vară. Înfiinţată în urmă cu 26 de ani, societatea ce are ca principal obiect de activitate intermedierile în comerțul cu combustibili, minereuri, metale și produse chimice pentru industrie este în prezent administrată de Elisabeta-Ioana Săndulescu, soţia omului de afaceri Dan Săndulescu. De aproximativ patru ani, însă, familia Săndulescu nu a mai derulat businessuri pe această firmă, ce a avut în ultima perioadă cifra de afaceri zero. 12 septembrie este ultima zi când creditorii se mai pot înscrie la masa credală.

DRAKE DESIGN CONSTRUCT SRL, reprezentată legal de Ionela Neagu, activează de circa şapte ani prestând servicii de proiectare şi consultanţă tehnică în domeniul construcţiilor civile, industriale şi agricole, iar anul trecut avea 31 de angajaţi. Pe 26 iulie, firma cu sediul în care în 2021 raporta o cifră de afaceri de peste 3,5 milioane lei a intrat în insolvenţă, creditorii având ca termen-limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor data de 12 septembrie.

NICOSIM TOP TRADE SRL a intrat în insolvenţă la sfârşitul lunii iulie. Firma din Piteşti specializată în comerţ cu amănuntul nu a mai raportat bilanţul la Finanţe din 2017, când figura cu un singur angajat. Pentru a-şi recupera datoriile, creditorii mai au la dispoziţie două săptămâni pentru a se înscrie la masa credală, termenul-limită fiind 12 septembrie.

MIGALA ROMCONSTRUCT SRL din Bălileşti, prin reprezentantul legal Sergiu Ionuţ Şerban, este o mică firmă de construcţii, înfiinţată în 2017. Abia ce începuse să se pună pe picioare, când pandemia a stricat socotelile şi firma a trecut de la profit la pierdere, renunţând la jumătate din cei 8 angajaţi pe care îi avea. A intrat în insolvenţă în data de 14 iulie, iar judecătorul sindic a stabilit ca termen-limită pentru depunerea cererilor de creanţă data de 29 august.

BEST AUTO KLASS SRL, din Piteşti, se ocupă din 2011 cu comercializarea de articole sportive, conform unei prezentări de pe eMag, deşi principalul obiect de activitate al firmei, conform codului CAEN, este comerțul cu autoturisme și autovehicule ușoare. Societatea comercială condusă de Dan şi Florentina Gogoanţă avea anul trecut o cifră de afaceri de aproape 1,7 milioane lei, un profit net de circa 20.000 lei şi 7 angajaţi, iar în această vară şi-a cerut insolvenţa. Începând din această săptămână, lichidatorul judiciar verifică solicitările de creanţe depuse deja.

bloc MC Perfect House firma insolventa

► MC PERFECT HOUSE SRL este o companie din Piteşti, a cărei activitate principală o constituie lucrările de construcţii civile și industriale, cu predare la cheie. Dacă în 2020 avea o cifră de afaceri de peste 5 milioane lei şi 30 de angajaţi, în anul următor numărul salariaţilor s-a diminuat până la 20, iar afacerile au coborât sub 3 milioane lei. Firma care a ridicat cel mai nou bloc de pe strada Smeurei din Piteşti (foto) a intrat în insolvenţă pe 13 iulie, iar judecătorul a stabilit data de 29 august ca termen-limită pentru depunerea cererii de admitere a creanţelor.

VIRTUAL PSYLINE SRL, prin administrator Ioan-Mircea Matei, este o firmă din cu un singur angajat şi cu afaceri de doar 15.000 lei în ultimul an. Tribunalul Specializat Argeş a admis în prima zi a lunii iulie cererea firmei de deschiderea procedurii insolvenţei în forma simplificată. Termenul-limită de depunere a cererilor de creanţe a expirat deja, la începutul săptămânii viitoare fiind programată prima şedinţă a adunării generale a creditorilor.

ACTIV ELECTRIC SOLUTION SRL, firmă specializată în instalaţii electrice cu 4 angajaţi şi afaceri de circa 110.000 lei anual, a intrat în procedură de insolvenţă, la solicitarea administratorului George Vidan. Creditorii s-au putut înscrie la masa credală până la jumătatea lunii august, prima şedinţă a adunării creditorilor urmând să aibă loc pe 8 septembrie.

BUILDING GLOBAL GOLD din Coşeşti, firmă cu 9 angajaţi abia înfiinţată în 2020, este acum în insolvenţă, după ce în data de 27 iunie Tribunalul Comercial a admis cererea debitorului, depusă prin reprezentantul legal Aurelian Ilie. Având ca principal obiect de activitate comerţul cu ridicata al materialului lemnos și al materialelor de construcții și echipamentelor sanitare, conform cod CAEN, societatea a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 1,1 milioane lei şi un profit net de 840.000 lei, reprezentând trei sferturi din cifra de afaceri. Termenul-limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor a expirat.

ANDREI AUTO SOF SRL, din Mioveni, a înregistrat în ultimul an afaceri de aproape 1 milion de lei, dar a fost pe pierdere. Firma specializată în comerț cu autoturisme și autovehicule ușoare, administrată de Andrei-Cristian Gherghina şi cu 2 angajaţi, este în insolvenţă, din 14 iunie, Fiscul fiind deocamdată singurul pe lista creditorilor. Conform informaţiilor existente pe site-ul ANAF, la data de 30 iunie firma avea 90.842 lei obligaţii restante la plata taxelor şi a impozitelor şi 25.887 lei restanţe la bugetul asigurărilor sociale.

VREAU CASĂ NOUĂ SRL, prin reprezentant legal Constantin Bădila, a cerut deschiderea procedurii de insolvenţă, cerere aprobată la începutul lunii iunie de . Firma de construcţii din Piteşti, înfiinţată în urmă cu doar doi ani şi care are 20 de angajaţi, a avut anul trecut afaceri de circa 860.000 lei şi pierderi de 130.000 lei. Piteşti, Finanţele Publice, firma Tehno Fluid Solutions SRL şi însuşi Constantin Bădila au depus cereri de creanţe, următorul termen al procesului fiind programat pe 12 octombrie.

ACRONOS ART SRL din Bradu, specializată în producţia de mobilă, ajunsese în 2019 la afaceri de aproape 2 milioane de lei pe an, profit net de peste 200.000 lei şi 14 angajaţi. În 2021, cifrele s-au prăbuşit, ajungând la doar 700.000 lei cifră de afaceri, pierderi de peste 120.000 lei şi a rămas cu doar 5 angajaţi. În prezent se află în procedură de insolvenţă, Fiscul fiind singurul care a depus declaraţie de creanţă. Conform ANAF, firma din Bradu figurează cu 125.000 lei restanţe la bugetul de stat şi 55.000 lei la bugetul asigurărilor.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Veste bună pentru români! Salariul minim ar putea crește la 3.000 de lei

Citește articolele pe același subiecte: Bascov | Bradu | Câmpulung | Mioveni | Primăria | Săpata | Tribunalul Specializat Argeş
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: