O firmă din Mioveni – unul dintre principalii furnizori de echipamente medicale pentru noul corp al Spitalului Judeţean

de | 01.09.2022 20:30 | Știri, Economic, Importante

Firmele care furnizează echipamente şi aparatură medicală fac bani frumoşi în această perioadă în Argeş! Lucrările la noul corp al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti se apropie de final, conducerea CJ anunţând în urmă cu două săptămâni că acestea vor fi finalizate anul acesta. În tot acest timp, reprezentanţii unităţii medicale au dat startul achiziţiilor publice pentru dotarea noilor spaţii.

La începutul lunii august, conducerea Spitalului Judeţean a semnat mai multe contracte în valoare totală de 5,1 milioane lei (fără TVA), încheind 22 de acorduri-cadru din cele 26 disponibile pe o perioadă de un an în cadrul unei licitaţii ce are ca obiect „Dotare cu aparatură şi echipamente medicale pentru Corp Clădire Nou – IV” la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Jumătate din cele 22 de contracte atribuite în zilele de 9-11 august 2022 au revenit unei firme din Mioveni, Primera Med Technology SRL, care va furniza celui mai mare spital din judeţ echipamente în valoare de peste 2,34 milioane lei (fără TVA).

O poveste de succes pe o piaţă unde nu oricine are acces

O necunoscută publicului larg, firma Primera Med Technology SRL din Mioveni este totuşi o prezenţă obişnuită în ultimii ani pe piaţa românească de aparatură medicală şi în licitaţiile organizate de spitale, compania având ca obiect de activitate importul, distribuţia şi service-ul pentru aparatură, consumabile şi mobilier medical. Înfiinţată în 2006, firma este condusă de către Robert Bînă, un tânăr care s-a făcut remarcat nu numai prin calităţile antreprenoriale, ci şi sportive, acesta antrenând mulţi ani micii jucători de tenis de la CS Dacia Mioveni 2012.

În perioada 2006-2010, firma a avut activitate zero, apoi, de la o cifră de afaceri de doar 10.000 lei pe an în 2011, a ajuns să depăşească un milion de lei în 2016, pentru ca în 2021 să atingă apogeul. Astfel, anul trecut, Primera Med Technology SRL a raportat o creştere de şase ori a businessului faţă de anul anterior, atingând o cifră de afaceri de 31,3 milioane lei, cu un profit net de 11,67 milioane lei.

Potrivit SICAP, în ultimii ani firma din Mioveni a încheiat contracte cu spitale din Piteşti  Slatina, Târgovişte, Arad, Zalău, Cluj-Napoca, Reghin etc.

Pe lista scurtă a firmelor de la care statul a cumpărat produse fără licitaţie în pandemie

Primera Med Technology SRL aduce în România, atât pentru spitalele publice, cât şi pentru unităţi medicale private, aparatură fabricată în ţări precum Italia, Germania, Austria, USA, Turcia, Polonia, Taiwan, Korea, China etc.

injectomate livrate IGSU firma Mioveni

Firma din Mioveni este printre puţinele companii argeşene care au reuşit să obţină contracte cu Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate, instituţia prin intermediul căreia, în perioada pandemiei, statul a cumpărat fără licitaţie diverse produse, în principal echipamente şi materiale sanitare. Astfel, la finalul anului 2020, Primera Med Technology SRL a livrat Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă 600 de injectomate, care au ajuns apoi în spitale din ţară, pentru a fi utilizate în tratarea pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19. În contul acestui contract, firma argeşeană a încasat 888.930 lei (cu TVA inclus).

Partener de business cu neamurile fostului ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu

În licitaţia organizată de Spitalul Judeţean, Primera Med Technology SRL a participat şi a obţinut o parte din acordurile-cadru, respectiv cele de furnizare a unor aparate ecograf performante, având ca subcontractant firma Medist Imaging & P.O.C., un monstru în domeniul echipamentelor de imagistică, cu afaceri de 200 milioane lei pe an. Conform presei naţionale, printre partenerii de business ai argeşeanului Robert Bînă în această licitaţie se află şi fiul şi fosta soţie a ex-ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu. Alexandru şi Carmen Vlădescu deţin, conform Hotnews, câte 15 procente din acţiunile Medist Imaging & P.O.C.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: China | Mioveni | Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti

Ultimele articole