Au început controalele în centrele pentru vârstnici din Argeș!

de | 10.07.2023 12:25 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle

Prefectul Radu Perianu a anunțat faptul că au început controalele în centrele pentru vârstnici din  județul Argeș.

Acesta transite că un număr de patru echipe ce includ reprezentanți ai tututor instituțiilor ce fac parte din comisia de control sunt în aceste clipe la locații. Verificările se fac, în principal, pentru a vedea modul în care sunt îngrijiți bătrânii, pe linii de igienă, alimentație, condiții de viață.

Le-am transmis membrilor echipelor de control să aibă toleranță zero!

 

Centrul de comandă este la Prefectura Argeș, de unde veți primi și bilanțul activităților de control”, a transmis prefectul județului Argeș. 

Reamintim faptul că prefectul Radu Perianu a semnat în urmă cu doar câteva zile, un un ordin prin care anunța  înființarea unei comisii de control privind centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și copiilor, care funcționează în Argeș. Această decizie a fost luată după mediatizarea cazului din Voluntari și Ilfov care a șocat o țară întreagă.

Săptămâna trecută la trei cămine de bătrâni din Voluntari și Ilfov au avut loc descinderi. Acolo, oamenii legii au descoperit 100 de vârstnici care erau umiliți, neîngrijiți, lăsați flămânzi și în mizerie.

Radu Perianu - Au început controalele în centrele pentru vârstnici din Argeș!

Radu Perianu: „Mă voi asigura că sunt sancționate dur abuzurile, umilirea celor aflați în nevoie!”

Nu voi tolera, nu voi accepta și mă voi asigura că sunt sancționate dur abuzurile, umilirea celor aflați în nevoie și îi anunț de acum pe cei care se gândesc că  mai pot ocoli legea și lucra în detrimentrul beneficiarilor, că îi așteaptă o soartă grea! Din comisia pe care o voi conduce vor face parte mai multe instituții de control, printre care se numără și Poliția Argeș!”, a precizat prefectul Radu Perianu.

Foto descriptiv

Sursă foto: Europa Libera

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole