Un bărbat de 79 de ani a pus autoritățile pe jar! Unde a fost găsit după o noapte de căutări

de | 10.07.2023 12:15 | Știri, Eveniment, Județean

Un bărbat în vârstă de 79 de ani a fost dat dispărut, duminică noaptea, în zona Voievoda, de o rudă care îl aștepta să ajungă la Voina. El a fost căutat timp de mai bine de nouă ore de echipaje de jandarmi montani, salvamontiști, pompieri și personal SMURD.

Bărbatul plecase de la o stană din zonă aseară și era așteptat în zona barajului de o rudă de-a sa, care, văzând că nu poate să ia legătura cu acesta, a sunat la 112, în jurul orei 01.20 pentru a-i anunța dispariția.

După ce jandarmii, alături de ceilalți salvatori, au căutat în zonă toată noaptea, bărbatul a fost găsit teafăr astăzi, în jurul orei 09.50, în apropierea Barajului Râușor.

barbat gasit - Un bărbat de 79 de ani a pus autoritățile pe jar! Unde a fost găsit după o noapte de căutări

Acesta le-a spus salvatorilor că era extenuat și nu a mai putut să continue drumul, astfel s-a gândit să înnopteze într-un vagon forestier.

Vă reamintim că și în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona munților Făgăraș, au acționat în căutarea unei femei de 41 de ani, din București.

Un grup de turiști se afla pe traseul principal de creastă al munților Făgăraș și se deplasa dinspre Bâlea Lac spre cabana Podragu.

Din păcate, o femeie s-a pierdut de restul grupului, iar din cauza ceții nu a mai văzut pe unde să se întoarcă și a ajuns într-o zonă periculoasă.

Din fericire, după mai multe ore de căutare, în condiții meteo nefavorabile, deoarece a  fost vânt puternic și ceață,  iar vizibilitatea era sub 3 m, salvamontiștii argeșeni au reușit să o găsească înainte de a se întâmpla o tragedie.

sursă foto IJJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

În gaşcă pe munte, dar s-a pierdut de grup! Intervenție nocturnă a salvamontiștilor argeșeni

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IJJ Argeș

Ultimele articole